Măsuri de siguranță după redeschiderea teraselor

Românii nu mai au mult de așteptat. Pe 1 iunie ar putea fi redeschise terasele, după aproape 3 luni de când au fost închise. Din fericire, clienții teraselor nu vor trece prin momente precum cele de la intrarea în supermarketuri.

Conform președintelui Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), termoscanarea clienților nu va fi obligatorie.

“În etapa când vom deschide terasele la nivel exterior, luarea temperaturii şi monitorizarea stării de sănătate va fi obligatorie pentru toţi lucrătorii din unitatea respectivă. Pentru cei care vor veni la terase să servească, pentru clienţi, pentru consumatori, nu am prevăzut această măsură, să le fie luată temperatura. Este o măsura care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie. Măsura va fi obligatorie doar pentru angajați – bucătari sau chelneri -, care trebuie să aibă şi echipament de protecţie – mască şi mănuşi”, a afirmat Robert Chioveanu, într-o videoconferinţă.

Citește și

Olguța Vasilescu amenință: ”Dacă PNL face asta, PSD va depune imediat moțiune de cenzură”

No Comments Yet

Comments are closed