Mărturia teribilă a unui asistent medical infectat cu noul Coronavirus

Poveste de viață incredibilă. Alexandru Chiriță, un român care lucrează de 15 ani ca asistent medical la Milano, a trecut prin chinurile Covid-19, dar a scăpat. A relatat cum a fost viața sa în cele 47 de zile de spitalizare.

“Am fost internat și s-a început terapia; am primit ajutor respirator care după trei zile s-a dovedit insuficient; medicul, in care aveam încredere, mi-a spus că voi fi întubat pentru trei zile. Cunosc toate procedurile, așa încât mi-am dat acordul și m-am lăsat în mâinile colegilor, medici și asistenți, instrumentele lui Dumnezeu; oamenii aceștia au studiat și s-au pregătit să se pună în slujba oamenilor, să le aline suferințele; am avut chiar asistenți români care m-au îngrijit, pe lângă colegii italieni.

Mă rugam și știam că Dumnezeu ține controlul și că Este cu mine. Mi s-a spus că după câteva zile de la intubare lucrurile s-au agravat. Am fost pus cu fața în jos pentru a ușura activitatea plămânilor și sedat drastic. Am fost pus pe un pat cu gheață pentru a putea scădea febra. Mi-au povestit colegii care s-au temut de câteva ori că mă pierd.

Această experiență m-a învățat că nu suntem nimic fără Dumnezeu; când m-am trezit pe patul de spital fără nici un act, dezbrăcat și îmbrăcat cu o cămașa de la spital că nici pijamale de acasă nu aveam, fără telefon, fără bani, fără nimic…mi-am zis: uite, ce este omul!

După alte două săptămâni am putut să merg și încă acum sunt slăbit, am pierdut și 14 kg așa cum îmi doream în februarie. Mâinile încă nu le pot folosi din cauza leziunilor la tendoane… Totul este o încercare, pot să mă apropii mai mult de Dumnezeu, pot să dau mărturie. Nu încetați să vă rugați și să nu încetați să vă întreceți în a face voia lui Dumnezeu”, a povestit Chiriță pentru Gazeta Românească.

Citește și

Orban are și apărători după apariția pozei în care fuma în Guvern

No Comments Yet

Comments are closed