--> -->

Marius Niculae, funcție la FRF. Echipă a dinamoviștilor

Marius Niculae, 40 de ani, este noul ambasador al Federației Române de Fotbal, dar și director sportiv. Fostul mare atacant al formației naționale este așteptat de selecționerul echipei naționale de tineret, Florin Bratu, cei doi refac duo-ul de la Dinamo și la prima reprezentativă.

”Săgeată” a semnat cu Federația și va fi directorul sportiv al tuturor echipelor naționale de tineret, anunță Prosport. Fost coleg cu Cristiano Ronaldo la Sporting Lisabona, împreună campioni ai Portugaliei sub conducerea lui Ladislau Boloni, Niculae va fi și ambasador FRF și va reprezenta forul suprem de conducere al fotbalului românesc.

Marius se va întâlni la Buftea cu fostul său coleg de la echipa națională și de la Dinamo, Florin Bratu. Cei doi au fost colegi la Dinamo în perioada 2008-2011.

”Bratone” a început pregătirile pentru Campionatul European U21 2023, acolo unde România este țară organizatoare. Fostul atacant îi pregătește pe tinerii selecționați pentru primele partide amicale din septembrie: Anglia (3 septembrie) și Georgia (7 septembrie).

Prima ședință de pregătire condusă de Florin Bratu a avut loc duminică, iar ”selecționerul” de la tineret a avut la dispoziție 15 jucători. În momentul numirii, ”Bratone” a dezvăluit ce înseamnă pentru el preluarea băncii tehnice a ”naționalei” de tineret: ”E o mare provocare, mereu mi-am dorit să antrenez echipa națională și îmi doresc să fac performanță.

Nu e ușor, vin după Mirel Rădoi și Adrian Mutu, doi selecționeri care au făcut o figură frumoasă la turneele finale, dar nu mă sperie. Obiectivele mele sunt să aduc jucători în prim plan pentru prima reprezentativă și să calific din nou România la Jocurile Olimpice. Am avantajul că e o nouă generație U21 acum, dar e una pe care eu o cunosc, am antrenat-o la Under 18. Am încredere că putem forma un grup unit, o echipă care să aibă rezultate”, a spus Florin Bratu, pentru FRF TV.

Lotul României U21

Portari: Mihai Popa (FC Voluntari), Răzvan Ducan (CS Mioveni), Szilard Gyenge (Csikszereda)

Fundași: Alexandru Georgescu (Farul), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Radu Drăgușin (Juventus/Italia), Bogdan Racovițan (Botoșani), Vladimir Screciu (U Craiova), Sorin Șerban (FCSB), Valentin Țicu (Petrolul)

Mijlocași: Victor Dican (U Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Ovidiu Perianu (FCSB), Vlad Pop (U Craiova 1948), Alexandru Cîmpanu (U Craiova), Antonio Sefer (Rapid), David Miculescu (UTA), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul), Octavian Popescu (FCSB), Claudiu Petrila (CFR)

Atacanți: Cristian Dumitru (FC Argeș), Ianis Stoica (FCSB), Alexandru Stoica (Slobozia).

Citește și

VIDEO Eric Clapton a lansat un cântec ce critică măsurile anti-COVID: ”Dacă vrei să-mi iei sufletul, trebuie să spargi ușa asta”