Marius Budăi, către elevi: ”Șurubelnița încă nu are Wi-Fi”

Ministrul muncii, Marius Budăi, a declarat în cadrul conferinței ”Pactul pentru tineri” de la Colegiul Național Iași că tinerii trebuie stimulați să învețe și meserii care acum par învechite.

”Mai există și altceva decât IT”

”Am avut o acțiune în care copiilor din clasele a VII-a și a VIII-a li s-a prezentat de către liceele tehnologice potențialele meserii pe care ar putea să le urmeze.

Le-am spus că pe lângă meseria de IT-ist, mai există și alte meserii și că șurubelnița încă nu are Wi-Fi”, a spus ministrul muncii, potrivit publicației locale botosaneanul.ro.

Budăi a dat ca exemplu meseria de strungar, afirmând că acest lucru nu înseamnă murdărie și că se poate câștiga decent, ”dacă ești un strungar bun”.

Semănătoare are ”living”

”Ar trebui să ieșim din acea paradigmă a burselor, a locurilor de muncă doar cu pliantul. Le-am arătat că, astăzi, a fi strungar nu mai înseamnă să fii murdar din cap până în picioare și că poți câștiga și un salariu decent, la tine în țară, dacă ești un strungar bun”, a precizat el.

”Le-am arătat că a fi mecanic agricol, adică tractorist, nu mai e ce era odată și că acea cabină a semănătorii e precum un living. Trebuie să le arătăm copiilor ce este de făcut exact”, a mai spus Marius Budăi.

Citește și

Prelungirea subvenţionării preţului carburanților s-ar putea face doar la motorină. Detalii