--> -->

Mario Nicolae, sfat pentru șefii lui Dinamo: ”Nu-i mai refuzați!”

Mario Nicolae, actualul director sportiv la Vejle, locul 1 în liga secundă daneză, a fost team manager la Dinamo în ediția 2020/2021, adus de liderii DDB la echipă.

În prezent, în vestul Europei, fostul oficial al ”câinilor” a oferit un sfat actualilor conducători de la Dinamo, o variantă de redresare.

”E greu de crezut”

”E greu să vină cineva să investească. Eu văd și în Danemarca, unde societatea trăia bine, exista stabilitate financiară mare, oamenii resimt urmările pandemiei și ale războiului din Ucraina.

E greu de crezut că va sosi cineva la Dinamo să dea multe milioane de euro pentru datorii, plus alte multe pentru a mișca lucrurile. Sfatul de a începe din ligile inferioare suna relativ bine, dar nu scapi de datorii oricum.

Cel mai bine ar fi să reziste în liga a doua, momentan, să reducă din cheltuieli, apoi să atragă sponsori mai mari sau mai mici. Să preia modelul scandinav, multe bannere, multe firme, aici nu se refuză sponsorul mic.

Cu puțin poți ajunge la o sumă importantă. În România se caută, se așteaptă, «peștii mari». Și mai e nevoie de ceva: să fie transparență la Dinamo!”, a spus Mario Nicolae pentru GSP.

”A fost un șoc”

El a rememorat și momentele petrecute în alb-roșu.

”Începuserăm să facem lucruri bune, amicale de lux, să împrumutăm jucători din Italia, evenimente din care să strângem bani. A fost un șoc când, pe nepusă masă, s-au schimbat multe lucruri în vara lui 2021. Vorbisem cu oameni de afaceri să vină să investească. Discutam cu jucători, gen Albentosa, care să continue, dar așa e când nu există transparență”, a comentat Nicolae.

”Eu am fost la Dinamo 6-7 luni, am avut o relație de respect cu liderii și cu oamenii din DDB, n-am simțit niciun fel de implicare, adică presiune. OK, mai existau tot felul de oameni din DDB, de prin diaspora, care se implicau mai mult de atât. Însă liderii DDB chiar au ajutat, pe când vechii sponsori ai lui Dinamo creau dificultăți”, a mai zis el.

Citește și

Simona Halep și Toni Iuruc au divorțat, azi, oficial: ”Sunt bine”