--> -->

Mario Nicolae: ”De atunci voiau retrogradarea”

Mario Nicolae, acum director sportiv la Vejle BK, liderul din liga secundă daneză, a rememorat momentele când a salvat-o pe Dinamo de la retrogradare în 2021 și a spus câteva adevăruri dureroase pentru suflarea roș-albă.

Mario Nicolae, 37 de ani, a fost managerul sportiv al „câinilor” în ediția 2020-2021, în care roș-albii s-au salvat spectaculos de la retrogradare, cu o serie de 5 victorii și o remiză în finalul play-out-ului, pentru ca apoi Iuliu Mureșan, sosit în Ștefan cel Mare, să nu mai dorească să lucreze cu el.

În noiembrie 2021, românul a semnat cu gruparea ce are 131 de ani de existență.

”Cel mai tânăr director sportiv din fotbalul danez și primul oficial străin de la o echipă de club de aici, așa mi s-a transmis de către jurnaliștii nordici”, a povestit Mario.

S-ar întoarce la Dinamo

A recunoscut că încă n-a trecut peste momentul în care a fost forțat să plece de la Dinamo, în vara lui 2021.

”Eram criticat zilnic, deși am salvat clubul, dar cei care au dus-o pe Dinamo mai rău n-au avut parte de critici. N-am ce să-i răspund lui Cornel Dinu, de exemplu, am încercat să vorbesc cu dânsul.

Slavă Bunului Dumnezeu că acum sunt respectat și îndrăgit de oameni cum n-o să fiu niciodată în România! Totuși, am lăsat lucrurile neterminate la Dinamo, mi-ar plăcea să mă întorc cândva”, a punctat Mario într-un interviu pentru GSP.

Dezvăluiri din interiorul lui Dinamo: ”Multe «bisericuțe»”

Oficialul a readus la suprafață adevăruri dureroase pentru suflarea roș-albă: ”Se poate vedea: «câinii» se mănâncă între ei, multă răutate, mare, așa am resimțit. Am întâlnit pensionari ce dădeau bani la Dinamo din pensie, copii care cotizau din alocație, pentru ei, da, este o dramă.

Ei nu știu ce se întâmplă în culise la acest club! Cei ce au adus-o pe Dinamo în situația de față ar trebui să se dea la o parte. Este o dramă doar pentru cei ce suferă cu adevărat. Mai dureros este că se acumulează datorii și mai vin din urmă”.

Nicolae a oferit câteva exemple concrete de piedici: „Oameni din club spuneau că nu se poate să luăm bilete de avion, eu găseam imediat, cu sprijinul DDB. «Bisericuțe», oameni de la club versus cei de la echipă? Am simțit multă tensiune și că multă lume voia ca Dinamo să nu continue în Liga 1.

”Apăsau frâna, blocau transferul”

Simțeai oameni din club care, atunci când cereai lucruri mai bune, ce țin de organizare, apăsau frâna! Sau când l-am adus pe Albentosa, specialiști din club încercau să blocheze transferul! Au fost lucruri care m-au șocat și mi-au lăsat un gust amar. Și vedeai oameni care voiau să decidă viitorul acestui mare club cu ambițiile lor personale”, a declarat directorul sportiv.

”Țin legătura cu oameni importanți din DDB, mai vorbesc cu suporterii pe WhatsApp. Era o liniște financiară după intrarea în insolvență, cu bani plătiți la timp, nu pricep cum nu s-a putut salva Dinamo de la retrogradare! Noi am reușit cu un an înainte cu salarii plătite la 3-4 luni o dată, dacă se achitau”, a mai declarat Mario Nicolae, director sportiv Vejle, pentru sursa citată.

Citește și

CFR Cluj a câștigat jumătate de milion, Gigi Becali a dat cu piciorul bonusului