Mario Iorgulescu a fugit din spital, dar a fost găsit: mari probleme psihice, susțin avocații lui

Curtea de Apel a analizat astăzi procesul lui Mario Iorgulescu, în urma accidentului mortal provocat în 2019.

Detaliile oferite de avocații lui Iorgulescu

Mario Iorgulescu a fost reprezentat la acest termen de avocații Virgil Boglea și Florin Durgheu. Virgil Boglea a explicat pentru GSP că fiul lui Gino Iorgulescu ar fi internat la un spital de psihiatrie sub regim de urgență. În plus, Boglea a mai precizat că a vorbit cu Mario Iorgulescu și că starea psihică a inculpatului e degradată.

Avocații lui Mario Iorgulescu își bazează apărarea pe amănuntul că acesta ar avea mari probleme psihice. Fiul șefului LPF a fost destul de activ pe rețelele de socializare în ultima vreme.

Instanța a amânat verdictul pentru data de 26 iunie. Avocații lui Mario Iorgulescu au cerut amânarea motivând că Gino Iorgulescu, tutorele lui Mario, ar fi internat în spital cu probleme medicale și că acesta și-ar dori să fie prezent la termen.

În plus, avocații au spus că pe data de 5 mai, Mario Iorgulescu a fugit din clinica din Italia în care era internat. Ulterior, a fost găsit de autoritățile locale și a fost internat în alt spital.

Gino Iorgulescu a fost așteptat la proces

A fost așteptat și Gino Iorgulescu să ajungă la Curtea de Apel, ca apărător al fiului lui, Mario. Pe lista Curții de Apel apare și președintele LPF, în calitate de inculpat. La instanța de judecată a fost prezentă numai familia victimei.

Pe 10 februarie, Mario Iorgulescu a fost condamnat de Tribunalul București la la 15 ani și 8 luni de închisoare cu executare, dar decizia a fost atacată de avocații lui Mario Iorgulescu și s-a ajuns la Curtea de Apel.

Mario Iorgulescu trebuie să plătească despăgubiri de 150.000 de euro

Totodată, City Insurance, firma la care era asigurat Mario Iorgulescu, trebuie să achite despăgubiri în valoare de 100.000 de euro, respectiv 50.000 de lei, pentru două dintre părțile civile implicate. În total, părinții și soția victimei solicitaseră daune morale în valoare de 250.000 de euro.

Mario Iorgulescu a fost anchetat pentru omor, după ce a cauzat în 2019 un accident soldat cu decesul unui tânăr. La acel moment, Mario era drogat și beat la volanul unui Aston Martin. Anchetatorii au stabilit că Iorgulescu jr. consumase cocaină în ziua accidentului.

Citește și

Irina Margareta Nistor despre Ion Iliescu: „Șarpele Kaa”. Reacția lui Brucan: ”Noi nu avem nimic cu comunismul, ci cu el”