Marea lovitură pe care o pregătește Dinamo: stoper care are un trofeu cu Barcelona!

Fundașul central Edgar Ie (29 de ani) este ultimul fotbalist pe care cei de la Dinamo încearcă să îl aducă în această iarnă.

Cel puțin acesta este mesajul administratorului special Andrei Nicolescu în ziua ultimatumului pe care l-a primit din partea suporterilor PCH!

Stoperul care ar urma să-l înlocuiască pe Lucas Alves, transferat în Vietnam, îi urmează atacantului Astrit Selmani.

Andrei Nicolescu: ”Încercăm”

Astăzi, dinamoviștii forțează aducerea lui Edgar Ie, care este liber de contract după despărțirea de Istanbul Bașabșehir, a anunțat Andrei Nicolescu, administratorul special al clubului, la Fanatik. Fundașul din Guinea-Bissau are origini portugheze și a bifat o apariție în naționala lui Cristiano Ronaldo.

„Încercăm să aducem un fundaș central. Să sperăm că îl și putem aduce. Este un fundaș de origine franceză, cu o cotă foarte bună și eu sper să reușim să facem astăzi transferul.

Are cetățenie portugheză și a jucat în Turcia la Bașaksehir: Edgar Ie se numește. Sper să reușim să îl aducem pentru că altfel s-ar putea să dezamăgim dacă nu putem să-l închidem. Aș fi vrut să semneze întâi, să fiu sigur că totul e în regulă.

Ne dorim să aducem jucători de calitate, care pot face diferența. Nici nu ne-am concentrat foarte tare în condițiile în care puteam să facem transferuri chiar și pentru împrumuturi păreau foarte, foarte complicate negocierile.

E ultimul transfer. Încercăm să stabilizăm, să dăm o coeziune echipei și să răzbim la bătăliile astea foarte importante pe care le avem”, a spus Andrei Nicolescu.

Edgar Ie are un trofeu în tricoul Barcelonei

Fotbalistul a fost crescut în academia Barcelonei. A făcut pasul la echipa mare a catalanilor și a prins 26 de minute într-un meci cu Huesca din Cupa Spaniei în 2014.

În cariera lui, Edgar Ie a mai jucat la cluburi precum Nantes, Lille, Belenenses, Feyenoord și Trabzonspor.

Acesta a jucat 35 de minute în naționala Portugaliei, într-un amical cu Arabia Saudită, scor 3-0, disputat în 2017.

Ulterior, a ales să joace pentru Guinea-Bissau, pentru care a debutat în 2023 și a strâns două apariții, dintre care una la Cupa Africii, recent încheiată, în înfrângerea din faza grupelor, 0-1 cu Nigeria.

În prezent, stoperul este cotat la 1,7 milioane de euro pe platforma de specialitate transfermarkt.com. Cea mai înaltă cotă a atins-o în 2022, când juca la Trabzonspor, și a ajuns să valoreze 7.5 milioane de euro.

Stoperul are două trofee în parmares: Cupa Spaniei, câștigată cu Barcelona în 2015 și o Cupă a Turiei, cucerită cu Trabzonsport în 2021.

Citește și

Decizie importantă, azi: examenul teoretic pentru obținerea permisului se poate da oriunde în țară!