”Mare de Vin”, festivalul verii în Pomorie se deschide pe 20 iulie

De aproximativ 20 de ani, programul cultural de vară al stațiunii Pomorie de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre a fost denumit ”Mare de Vin”. Timp de două luni sunt concerte, festivaluri, diverse evenimente atractive, inclusiv ”Săptămâna națională a Mării”, care începe întotdeauna cu o paradă de nave cu vele și o întâlnire cu zeul Mării – Neptun. Programul cultural începe săptămâna viitoare și se termină la jumătatea lunii septembrie.

Primăria Municipiului Pomorie și Centrul Comunitar 1888 Prosveta au anunțat că anul acesta deschiderea sărbătorii ”Sea of Vine” va avea loc marți, 20 iulie 2021, la ora 20:00, în piața Sfinții Chiril și Metodie din Pomorie.

Programul evenimentului

Simfonie – Vratsa prezintă „Melodii din Marea Mediterană” – o călătorie muzicală cu cantonete italiene celebre, chanson-uri franceze, cântece spaniole și grecești.
Dirijor: Hristo Pavlov
Soliști: Valentina Korchakova (soprană) și Mario Nikolov (tenor).
Invitat Special: Georgios Filadelfevs (tenor) – Grecia.

”Aproape 20 de melodii populare din Italia, Franța, Spania și Grecia vă vor face să vă lansați într-o aventură interesantă – acolo îți vei uita grijile zilnice și vei fi transportat la atmosfera din regiune pitorească mediteraneană, cu spectacole interesante din întreaga lume. Cântece italiene, franceze, spaniole și grecești și, desigur, syrtaki, într-un aranjament orchestral atrăgător”, este anunțul organizatorilor.

Citește și:

Ce poți vizita în Pomorie și în împrejurimi