Marcel Vela a explicat câți oameni au voie la nunți, botez și înmormântări. Care sunt diferențele

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a revenit astăzi cu o nouă postare în mediul online, pe Facebook, în care a răspuns la diverse întrebări adresate de cetățeni. Oficialul Executivului a explicat că pentru evenimente care implică o slujbă religioasă, nuntă, botez sau înmormântare, numărul maximum al celor care pot participa este de 16.

“Limita de 8 persoane se referă la spații închise. De exemplu, într-un apartament cineva dorește să își țină ziua de naștere, sau de nume. Pentru a reduce riscul, în spațiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane. Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care țin de slujbe religoase”, a explicat ministrul într-un video pe Facebook.

Măsura este pentru a permite distanțarea socială în contextul pandemiei de coronavirus. În plus, se reduce riscul, a spus Vela, ca o persoană ce s-a aflat în imediata proximitate a unei persoane infectate să nu fie nevoită să stea în carantină pentru 14 zile. După 1 iunie, după 15 iunie, ”dacă totul va fi în regulă, evident că se va reamenaja și această regulă”, a mai declarat Vela.

Citește și

Urât! Cornel Dinu i-a făcut în toate felurile, ei au reacționat