--> -->

Marcel Ciolacu vrea o nouă lege a pensiilor din 2024: ”Foarte multe inechități”. Ce diferențe sunt

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă, că este nevoie de o nouă lege a pensiilor, iar aceasta ar putea intra în vigoare chiar de anul viitor, de la 1 ianuarie.

A spus că este o prioritate

„Atât eu, cât și colegii mei considerăm că este nevoie de o nouă lege a pensiilor și a devenit o prioritate legislativă pentru grupurile reunite ale Partidului Social Democrat și pentru Ministerul Muncii.

Din acest moment, mi-aș dori o nouă lege a pensiilor care să intre în vigoare cu data de 1 ianuarie 2024 și cei de la comisie și noi știm că sunt foarte multe inechități în vechea lege a pensiilor.

În continuare avem pensii de 1.500 lei, dar și pensii de 30.000-40.000 lei. Trebuie să intervenim, avem această obligație ca și stat, ca să închidem cât mai mult din acest decalaj major”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu, după şedinţa PSD.

Nimic despre legea pensiilor speciale

Şeful Guvernului a explicat că noua lege este necesară pentru a elimina discrepanțele din sistemul de pensii.

Cât despre legea pensiilor speciale, „nu s-a discutat absolut nimic concret. M-am dus la Bruxelles însoțit cu doi directori din cadrul Ministerului Justiției, care au avut înaintea mea întâlniri cu comisia tehnică pe amendamentele propuse în acest moment.

Am înțeles că s-au făcut pași foarte mari chiar în acea zi, urmând ca experții să revină săptămâna viitoare”, a completat Ciolacu.

Citește și

Ce vrea Marcel Ciolacu: „Celebrele păcănele să fie eliminate”