Marcel Ciolacu susține învierea școlilor profesionale în România: ”Tot ce ține de mine”

Premierul Marcel Ciolacu a ales să deschidă anul școlar la la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” din București, acolo unde elevii învață în sistemul dual.

Meseria, brățară de aur!

Ciolacu a spus că unica șansă de dezvoltare a României este să formăm elevi care imediat ce termină școala au o meserie în mână și se pot integra în societate.

”Cred în învățământul dual. Voi face tot ce ține de mine împreună cu companiile, cu administrațiile locale și nu în ultimul rând cu directorii care doresc să scoată elevi profesioniști.

România are nevoie de sistemul privat. Fără companii importante, fără tineri care să aibă o meserie foarte clară, România nu se poate dezvolta”, a declarat șeful Executivului.

”Este datoria noastră să ne implicăm și să le creem o altenativă elevilor și părinților”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul despre testarea în masă în privința drogurilor

„Se vor lua măsuri drastice. Nu cred în testări în masă. Este ceva care depășește… Dar am zis că venim cu modificări legislative, astfel încât dacă un părinte dorește testarea copilului său, acest lucru să se facă pe cheltuiala statului.

Vor și modificări, cum sunt cu permisele – o perioadă în care nu mai ai voie dacă vei fi găsit…, poate găsim și la tinerii între 16 și 18 ani, dacă vor fi depistați la anumite testări să nu aibă voie să-și ia permisul de la 18 ani, poate se gândesc de două ori mai bine când vor să experimenteleze acest lucru.

Dacă o conducere a unui liceu consideră că trebuie testat un anumit elev, se coordonează cu părinții și se face acest test, dar să devină, așa, o isterie națională în care să luăm copiii cu arcanul mi se pare o abordare deplasată. Nu va fi cu efectele scontate”, a adăugat premierul.

Citește și

Nuntă publică: primarul și creatoarea de modă, martori peste o mie de localnici!