--> -->

Marcel Ciolacu, la Florin Călinescu Show: ”Iohannis m-a rugat să îl dau jos pe Cîțu”

Noua ediție a ”Florin Călinescu Show”, de la Prima TV, a debutat cu Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, aflat în fotoliul invitatului.

Fostul moderator al emisiunii ”Chestiunea Zilei”, care a ținut publicul aproape de micile ecrane vreme de ani buni, s-a întors într-un nou talk-show, unde vor veni diverse figuri importante din România.

Primul său invitat din emisiune este Marcel Ciolacu, alături de care Călinescu a discutat timp de o oră pe diverse teme. Așa cum era firesc, discuția a început cu subiectul pandemiei.

”Tulpina Cîțu”

”Cum poate să fie posibil să ajungem la valul patru și tu să nu ai medicamente în spitale, să faci congrese cu 5.000 de oameni, concerte cu 75.000 de oameni și apoi să le spui oamenilor că trebuie să stea în casă? E vorba de o dublă măsură care creează frustrare în rândul societății, iar oamenii ajung să nu mai respecte nimic”, a reacționat Ciolacu.

Liderul social-democrat a afirmat că ”nu există exemple de urmat, nu am avut capacitatea, ca oameni politici, toți, să scoatem în față exemple de urmat. Sperăm să nu dăm o tulpină nouă”.

Întrebat ce nume ar putea avea această nouă variantă de Covid-19, Marcel Ciolacu a răspuns scurt: ”Tulpina Cîțu”.

Ploșnița

”Iohannis m-a rugat să îl dau pe Cîțu jos”, a precizat Ciolacu, contrastând cu ideea propusă de Florin Călinescu, anume că liderul PSD ar fi ”ghidonat” de către președinte. Continuând, acesta spune că anticipatele sunt varianta de lucru spre care se orientează PSD.

”În acest moment, am mers pe această variantă, nu vedem cum s-ar putea rezolva altfel situația. Când intri în politică, intri și cu bune și cu rele – listele rămân nemodificate”, afirmă președintele, referindu-se la situația eventualilor parlamentari care ar putea fi nemulțumiți de eventuala părăsire a Senatului sau a Camerei Deputaților.

Discuția s-a întrerupt brusc în momentul în care Florin Călinescu a remarcat o… ploșniță pe reverul președintelui PSD. A ținut să îl scape pe Marcel Ciolacu de aceasta cât mai rapid.

Ciolacu dă vina pe Iohannis, indirect, pentru creșterea prețului la pompă, la benzinării: ”Cum spune domnul Iohannis, statul a eșuat, nu poate să oprească acest preț speculativ la carburant – trebuie să iei măsuri, plafonezi prețurile, 6 luni sau 1 an. A făcut-o Spania. Haideți să nu mai inventăm apa caldă”.

Citește și

Raluca Turcan, înainte de restricțiile anunțate de Klaus Iohannis: ”Certificatul verde ca acces la muncă în instituții publice”