Marcel Ciolacu despre testarea în masă a elevilor: ”Este o isterie națională!”

Premierul Marcel Ciolacu spune că nu este de acord cu testarea în masă a elevilor pentru consumul de droguri: „O isterie națională în care să luăm copiii cu arcanul, mi se pare o abordare deplasată”.

Șeful Executivului a explicat care este opinia sa vizavi de acest subiect sensibil.

Restricții pentru cei depistați

„Se vor lua măsuri drastice. Nu cred în testări în masă. Este ceva care depășește… Dar am zis că venim cu modificări legislative, astfel încât dacă un părinte dorește testarea copilului său, acest lucru să se facă pe cheltuiala statului.

Vor și modificări, cum sunt cu permisele – o perioadă în care nu mai ai voie dacă vei fi găsit…, poate găsim și la tinerii între 16 și 18 ani, dacă vor fi depistați la anumite testări să nu aibă voie să-și ia permisul de la 18 ani, poate se gândesc de două ori mai bine când vor să experimenteleze acest lucru.

Cu adevărat, statul e dator ca în perioada următoare să acționeze mult mai drestic și mult mai coordonat”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Cum consideră premierul că trebuie acționat

Ciolacu a precizat că trebuie acționat pentru prinderea dealer-ilor de droguri.

„Dacă o conducere a unui liceu consideră că trebuie testat un anumit elev, se coordonează cu părinții și se face acest test, dar să devină, așa, o isterie națională în care să luăm copiii cu arcanul mi se pare o abordare deplasată. Nu va fi cu efectele scontate”, a adăugat premierul.

El afirmă că problema consumului de droguri în rândul tinerilor este una de siguranță națională.

Citește și

Elena Udrea a ieșit din pușcărie, dar prima dată nu s-a dus acasă