Marcel Ciolacu despre Ion Iliescu: ”Nu e modelul meu, dar mă regăsesc în modestia lui”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a explicat la Kanal D, în cadrul emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai” că ține legătura cu majoritatea foștilor lideri ai partidului, mai puțin cu Liviu Dragnea, încarcerat de doi ani. Chestionat de jurnalista Kanal D dacă Ion Iliescu este modelul său, politicianul de 53 de ani a replicat ferm.

”Nu este modelul meu de politician. Structural, suntem deosebiți. A fost omul acelui moment în care România putea s-o ia într-o parte sau alta. Cu toate acuzele, cu bune, cu rele, România a luat-o spre direcția bună. A făcut mai mult bine decât rău. În modestia lui și în felul dânsului de a fi, mă regăsesc, da. Atât. În rest, comunic cu toți foștii președinți ai PSD.

Am stat de vorbă cu Adrian Năstase, de exemplu. Fiul dânsului e unul dintre oamenii buni de la organizația de tineret, vrea să urmeze un traseu politic, e de aplaudat că-și asumă acest lucru, după câte a pătimit tatăl său”, a explicat Marcel Ciolacu.

Vizavi de eventuala susținere a lui Mircea Geoană în campania prezidențială pentru 2024, Ciolacu a spus: ”Fiecare este o variantă bună, inclusiv domnul Geoană. Nu am discutat cu dânsul, cu Gabriela Firea, cu Vasile Dîncu despre acest subiect.

Pariul meu ca președinte al PSD e ca partidul să câștige alegerile prezidențiale în 2024, nu doar să ajungă în finală. E cel mai important obiectiv. Vom lua decizia cea mai bună privind viitorul președinte al României din partea PSD. Nu neapărat trebuie să fie președintele partidului”.

Citește și

Denise Rifai a atacat doi primari din București: ”Unul se tunde, altul învață limba română”