--> -->

Marcel Ciolacu a plecat de urgență în Egipt și îi va aduce în țară pe românii din Fâșia Gaza

Premierul Marcel Ciolacu a ajuns miercuri în Egipt, acesta urmând să îi întâlnească pe refugiaţii români din Fâşia Gaza care se întorc în ţară şi să revină în România cu ei, au precizat surse guvernamentale pentru News.ro.

Punct ochit la capitolul imagine

Deplasarea premierului Marcel Ciolacu în Egipt nu a fost anunţată oficial. El punctează astfel, ca imagine, așa cum și Traian Băsescu a făcut cândva, când s-a deplasat pentru a-i întâmpina pe jurnaliștii răpiți în Irak!

De asemenea, premierul a mers la Tel Aviv, imediat după declanşarea conflictului dintre Israel şi Hamas.

Premierul urmează să se întâlnească cu grupul de refugiaţi români care au reuşit să treacă prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean. Şeful Executivului va reveni în ţară împreună cu aceştia.

Ce spun cifrele oficiale

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că, marţi, în urma eforturilor complexe ale Celulei de Criză Interinstituţionale, prin intermediul Ambasadei României la Cairo şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, un număr de 93 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora au ieşit din Fâşia Gaza prin punctul de frontieră Rafah (Republica Arabă Egipt) şi se află pe teritoriul egiptean.

Citește și

Radu Tudor mesaj pentru tinerii de stânga: ”Să li se taie lumina, căldura, netul, pletele”