--> -->

Mănăstirea pe care nu trebuie să o ratezi la doar 500 metri de Brașov

România este un loc care impresionează și prin multitudinea de mănăstiri, mai ales în nordul Moldovei. În Brașov însă mănăstiri nu prea sunt, dar s-a construit una nouă care nu trebuie ratată.

Este vorba despre Mănăstirea Sfântul Efrem cel Nou, din comuna Cristian, care a fost sfințită în vara anului 2021. Acolo credincioșii se pot închina la părticele din moaștele Sfântului Mucenic Efrem cel Nou și un papucel cu care a fost încălțat sfântul. De asemenea o părticică din moaștele Sfântului Spiridon, ale Sfântului Mucenic Mina, ale Sfântului Patapie și moaște ale Sfinților Ioachim și Ana, părinții Maicii Domnului.

”Mănăstirea aceasta aş zice că a luat fiinţă din aşteptarea, dorul spiritual şi căutarea interioară colectivă a multor locuitori din cetatea Braşovului. Gândul s-a materializat la începutul anului 2016, când, pe data de 22 februarie, împreună cu un grup mic, dar inimos de oameni am început lucrările de realizare a unui mic altar din lemn şi sticlă.

Mai târziu, în luna noiembrie, aveam deja o bisericuţă acoperită, cu încălzire pe generator şi calorifere ceramice. De-a lungul a încă 4 ani, s-au construit 8 chilii, o sală de mese, un magazin şi un altar de vară cu o curte largă acoperită de o structură tip boltă, ude se pot tine slujbele în aer liber de primăvara şi până toamna.

Este prima mănăstire ortodoxă construită în imediata apropiere a Cetăţii Braşov, aflându-se la doar 500 de metri de ultima stradă delimitativă a Braşovului”, a declarat protosinghelul Clement Mircea, stareţul mănăstirii.