Pe traseul pe care de obicei pelerinii merg spre Grădina Ghetsimani, trec pe lângă Mănăstirea ortodoxă ”Sfânta Maria Magdalena”, care se vede de la Capela ”Dominus Flevit”.
Se poate recunoaște ușor apartenența locașului acesta Bisericii Ortodoxe Ruse, după stilul rusesc al crucilor de pe turle și după ornamentele care îl împodobesc.
Mănăstirea a fost zidită în anul 1886 de către țarul Alexandru al III-lea(1881-1894), în cinstea mamei sale Maria Alexandrovna. În biserica mănăstirii se află așezate în racle din marmură moaștele Sfintelor Mucenițe Varvara și Elisabeta, ucise în Revoluția bolșevică din 1917.
Sfânta Muceniță Elisabeta a fost soția Marelui Duce Serghei și sora împărătesei Alexandra, soția țarului Nicolae al II-lea, originară din Germania. Ea a primit moarte martirică. Biserica Ortodoxă Rusă a canonizat-o în anul 1992.
În biserica Mănăstirii ”Sfânta Maria Magdalena” se află icoane ortodoxe aduse din Rusia, în interiorul cărora există niște steluțe metalice, în care se află părticele din Sfinte Moaște, inclusiv în icoane Sfântului Serafim de Sarov, păstrându-se o părticică din moașteșle acestui mare ascet rus.