--> -->

Mama lui Vlad Pascu a fost arestată preventiv. Alte detalii din anchetă

Miruna Pascu, mama șoferului de 19 ani care a provocat accidentul mortal din stațiunea 2 Mai, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, vineri, 15 septembrie.

Este oficial, chiar a declarat avocatul familiei, la ieșirea de la Tribunalul București. Aceasta după ce a fost incidentul cu tatăl băiatului, ieri, când a intrat cu scuterul în jurnaliști (detalii aici)!

Ce acuzații i se aduc femeii

Miruna Pascu este acuzată că a încercat să o șantajeze pe fosta iubită a lui Vlad Pascu după accidentul din 19 august. Decizia, luată de Tribunalul București, nu este definitivă, iar apărătorul Mirunei Pascu a anunțat, în direct la televiziunile de știri, că a contestat deja decizia, refuzând să facă alte declarații despre dosar.

„Vlad Pascu este arestat, Miruna Pascu este arestată, de asemenea. Mai au un copil minor care a rămas singur acasă. Este o situaţie dramatică pentru toată familia”, a spus avocatul Adrian Bendeac, potrivit News.ro.

Miruna Pascu a fost acuzată de procurorii DIICOT de „infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei”. Ar fi încercat să şantajeze martori din dosarul în care este implicat fiul său, aflat deja în arest preventiv.

Concret, potrivit referatului procurorilor publicat de Realitatea Plus, Miruna Pascu a încercat să o contacteze pe fosta iubită a acestuia.

Presiuni asupra fostei iubite a fiului

Prima dată pe 27 august, când i-a trimis un „mesaj din care rezulta că în situația în care nu va da curs solicitărilor de întrevedere, va furniza presei informații compromițătoare despre aceasta”.

„În ultimul mesaj din data de 31.08.2023, mi-a spus că, dacă nu voi catadicsi să iau legătura cu ea până luni, o să aibă mai multe materiale de dat la presă despre mine”, a spus tânăra, potrivit referatului procurorilor.

La dosar este redat și un dialog, citat de Antena 3, între Miruna Pascu și o tânără pe care femeia încerca să o convingă să nu îl denunțe pe fiul ei.

„Miruna Pascu: Nu le zici nimic! Le zici că făceați și voi mișto de ceilalți cum face toată lumea pe net… nu asta făceați de fapt?

Martoră: Aa… adică să neg filmulețele?

Miruna Pascu: Da…că poți să faci mișto, nu-i așa? Păi tu vrei să spui că voi luați nu știu ce c***?…

Martoră: Nu știu, chiar nu știu dacă să mint sau nu. Într-adevăr, în acel videoclip, dacă nu eram sub influență, nu-l făceam niciodată. Până la urmă… că na…

Miruna Pascu: Nu erai sub nimic! Nu trebuie să spui în viața ta așa ceva…draga mea, pentru că nimeni nu poate să spună după un clip.

Martoră: Cum adică?!

Miruna Pascu: Într-un clip poți să fii orice… e ca și cum ai juca teatru, da?

Miruna Pascu: Serios vorbesc, ia-ți un avocat dacă vrei să mergi pe ideile astea, pentru că iți repet, nu există o declarație a nimănui, decât doar dacă vrei tu să declari, și după o poză pe internet nimeni nu te poate învinui de nimic…nu există probă toxicologică, nu există nimic, înțelegi sau nu înțelegi?

Martoră: Și dacă nu merg la Constanța, crezi că mi se poate face ceva?

Miruna Pascu: Dacă nu mergi, cel mai bine, poți să spui, ia-ți o adeverință medicală că nu ai putut să ajungi.

Martoră: A… și crezi că…

Miruna Pascu: Că tot ai fost la Dermato, nu poate să-ți dea o hârtie?

Martoră: Mi se poate face… nu, chiar nu știu asta, mi se poate face ceva dacă nu merg?

Miruna: Nu, nu, poți să spui, trebuie să scoți o adeverință medicală și încă o dată îți spun, eu ajung la București mâine după-amiază și eventual o să aranjez o întâlnire între tine și avocatul lui Vlad, că eu nu pot vorbi, dar avocatul poate, ca să-ți explice niște lucruri clare și eventual poate să vină și mama ta”.

Totodată, mama lui Vlad Pascu este suspectată și că i-a furnizat droguri fiului ei.

Citește și

Ministrul Rafila: ”COVID-19 a revenit şi în România”. Câte cazuri sunt zilnic