Mai ia Dinamo de la Gaz Metan? ”Vom pleca”

Gaz Metan continuă să se dezintegreze, după ce opt fotbaliști au devenit liberi de contract, iar alții fie nu s-au mai prezentat la antrenamente, înaintându-și actele spre a deveni liberi, fie au revenit la echipele ce i-au împrumutat.

Dinamo a profitat de pe urma situației contracandidatei la locul de baraj, a luat deja trei jucători, Moura, Grădinaru și Morar, speră să-l aibă și pe Irobiso de miercuri, sau de când va fi declarat liber de contract.

Cel puțin unul, atractiv

În plus, de la Gaz Metan mai rămân câțiva jucători ”atractivi”, iar conducerea roș-albilor studiază ideea, conform surselor noastre!

Mihai Dobrescu, fundașul stânga al Mediașului, a transmis că și el, dar și Nasser Chamed vor deveni, foarte probabil, liberi de contract pe 23 februarie, când se judecă memoriile lor.

Care sunt atu-urile

Jucătorul din Comore, 28 de ani, a impresionat și la meciul din Ștefan cel Mare, când dinamoviștii s-au impus cu 4-0.

Africanul vorbește foarte bine și limba română, după 5 ani petrecuți aici. În plus, căpitanul Gazului, Paco Matricardi, a decis să părăsească și el echipa, după duelul cu Dinamo, mai ales că soția sa trebuie să nască.

Și fundașul argentinian are un CV impresionant: 3 goluri în 24 de meciuri pentru ardeleni, a mai jucat pentru Argentinos Juniors, Asteras Tripolis, San Juan și Rotor Volgograd.

”Suntem într-o situația dramatică. Și noi, cei care am rămas, ne gândim la plecare. E greu psihic. Matricardi pleacă după acest meci, eu și Nasser Chamed așteptăm deciziile de la Comisie.

Ne-am depus memoriile când era deschisă perioada de transferuri și putem semna cu orice echipă, chiar și după expirarea perioadei de transferuri”, a transmis Mihai Dobrescu, conform Digisport.

Mai pierd miercuri 6 puncte

După înfrângerea cu Dinamo, Gaz Metan Mediaș a rămas pe locul 14, de baraj, în Liga 1, cu 22 de puncte acumulate în 26 de runde, dar situația lotului oferă puține speranțe pentru restul campionatului.

În ceea ce-i privește pe rivalii ”câinilor”, miercuri sunt în poziția iminentă de a mai pierde 6 puncte pentru datorii neachitate.

În acest moment, Dinamo și Gaz Metan vor fi la egalitate de puncte.

În plus, va continua depunctarea medieșenilor, având în vedere că nu se mai bagă niciun ban acolo, vor urma probleme cu legea, dar și datorii uriașe.

Ideea lui Eric

Cât privește situația clubului, fostul căpitan Eric Oliveira a făcut un apel pe Instagram pentru ca simpatizanții echipei și oamenii din oraș să strângă rândurile și să susțină financiar formația, măcar până la finele sezonului.

Doar că în afara tinerilor jucători, crescuți la Gaz Metan, inclusiv juniorii, nu va mai rămâne nimeni.

Marin Dună, antrenorul care și-a anunțat și el plecarea după meciul cu Dinamo, el fiind pe bancă doar la această etapă, a recunoscut că șansele pentru salvarea de la retrogradare sunt aproape nule.

”Sper ca din vară, pentru că acum nu mai sunt șanse ca Mediaș să scape de retrogradare, autoritățile să facă ceva.

Nu se întrevede niciun viitor. Din toate declarațiile care se dau, asta se înțelege. Nu știu dacă se mai vrea sau nu să se țină echipa. Se îndreaptă către un dezastru”, a transmis Marin Dună.

Citește și

Rafila: ”Este bine să ținem la mască”