Magazin românesc în Tokyo

Românii sfințesc locuirile pe unde merg. Un magazin cu produse tradiționale din România va fi deschis în capitala Japoniei,

Biserica Ortodoxă Română din Tokyo este închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. Cu ocazia hramului, va fi organizat un târg cu produse tradiționale și va fi deschis magazinul „Mirodenia”.

Târgul va fi deschis în ziua de 22 aprilie la biserica românească aflată în Kunitachi, oraș din zona de vest a metropolei Tokyo.

„În cadrul târgului vom oferi spre vânzare și degustare mâncăruri românești proaspete, cum ar fi sarmale sau mititei, precum și dulciuri tradiționale precum cornulețe și cozonac. Nu va lipsi din peisaj vinul românesc, însoțit de alte băuturi tradiționale”, se arată pe site-ul oficial al Bisericii Ortodoxe Române din Japonia.

Tot în cadrul târgului din acest an va avea loc deschiderea oficială a magazinului „Mirodenia” al Bisericii Ortodoxe Române din Japonia.

„Acesta magazin se dorește a fi specializat pe importarea produselor naturale și organice de la Mănăstirile ortodoxe din România și Grecia. Se vor putea achiziționa produse organice precum ceai românesc, miere, săpunuri și creme”.

„Cei dintre dumneavoastră care veți achiziționa produse de la magazin și ne veți ajuta prin completarea unui simplu chestionar veți primi din partea magazinului un mic cadou”.

„Vă așteptăm cu drag pe toți!”, anunță parohia.

Parohia românească din Tokyo a fost înființată în 2008 și este păstorită în prezent de Pr. Daniel Corîu. În 2020, a fost sfințită biserica parohială și s-a obținut statutul de instituție juridică religioasă din partea guvernului nipon.