--> -->

MAE respinge declarațiile lui Putin despre faptul că România ar avea pretenții teritoriale față de Kiev

Ziua 255 de război în Ucraina. Armata ucraineană ar putea începe bătălia pentru Herson în viitorul apropiat, conform datelor oferite de ruși.

Acuză Kremlinul: ”Grav și brutal”

Până atunci, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că declarațiile lui Vladimir Putin induc în mod fals ideea că România ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe al României (MEA) au respins sâmbătă discursul în care Vladimir Putin a lansat ideea că țara noastră ar avea pretenții teritoriale față de Ucraina.

Pro-Ucraina

În comunicatul de presă remis pe site-ul MAE se arată că ”războiul de agresiune declanșat de Rusia la 24 februarie reprezintă o încălcare gravă și brutală a principiilor de drept internațional, inclusiv a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei”.

”În acest context, România reafirmă susținerea sa fermă pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în frontierele sale recunoscute international”, au mai transmis oficialii ministerului condus de Bogdan Aurescu.

Citește și

Petre Daea explică dușmănia arătată cormoranilor: ”Mi-a luat peștele înainte să-l introduc în frigider. Și frigiderul este gol”