MAE a informat NATO: îl convoacă pe ambasadorul rus la București, după a treia dronă prăbușită în România!

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat miercuri că a informat şi se consultă cu aliaţii NATO privind evoluţiile de la frontiera dintre România şi Ucraina.

Totodată, a transmis că îl va convoca de urgenţă pe şeful misiunii diplomatice a Federaţiei Ruse, după incidentul de miercuri, când au fost găsite noi fragmente de dronă similară cu cele folosite de armata rusă, în Tulcea.

Atenție, cad tot mai multe drone!

„Pe fondul identificării în cursul zilei de 13 septembrie 2023 de noi fragmente de dronă similară cu cele folosite de armata rusă, dispersate pe o suprafață de câteva zeci de metri, în județul Tulcea, Ministerul Afacerilor Externe reiterează protestul ferm față de violarea, din nou, a spațiului aerian al României”, se arată într-un comunicat al MAE.

Ministerul cere încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene și a escaladării „iresponsabile de către Federația Rusă” a situației de securitate.

”O dronă similară celor folosite de armata rusă”

MAE reiterează condamnarea fermă a acestor atacuri ilegale, care încalcă normele de drept internațional și „sunt considerate crime de război”.

„Ministerul Afacerilor Externe a informat și se consultă cu aliații NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra incidentului de astăzi. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe îl va convoca de urgență pe șeful misiunii diplomatice a Federației Ruse”, se mai arată în comunicat.

Fragmentele găsite în apropierea localităţii Nufăru din judeţul Tulcea provin ”dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă”, a transmis miercuri MApN.

Citește și

Simona Halep a apelat la ”filiera americană” pentru bătălia finală