Măcar Cortacero a adus jucători de valoare la Dinamo: convocat la naționala Spaniei!

Un mijlocaș trecut pe la Dinamo a fost convocat la naționala Spaniei pentru meciurile cu Cipru și Georgia, din preliminariile EURO 2024.

N-a impresionat în meciurile ”câinilor”

Aleix Garcia a avut o scurtă aventură în fotbalul românesc. Acesta a îmbrăcat tricoul lui Dinamo în 8 partide, în sezonul 2020-2021, fără a se remarca însă cu nimic special. Mijlocașul a fost unul dintre fotbaliștii străini aduși în Ștefan cel Mare de Pablo Cortacero.

După ce s-a convins de situația financiară precară de la Dinamo, Garcia a reziliat contractul, apoi și-a continuat cariera în țara natală. În paralel, a dat Dinamo în judecată, solicitând în jur de 300.000 de euro, a fost apoi o înțelegere între părți, mai ales că se blocaseră transferurile la club.

Fostul dinamovist Aleix Garcia a fost convocat la naționala Spaniei

Aleix Garcia are evoluții foarte bune în tricoul Gironei, echipă ce se află, surprinzător, pe primul loc în La Liga. Spaniolul și-a trecut în cont 3 goluri și 4 pase decisive în primele 12 etape ale competiției interne.

Prestațiile sale nu au trecut neobservate de selecționerul Luis de la Fuente, care a apelat la serviciile sale pentru dubla cu Cipru (16 noiembrie) și Georgia (19 noiembrie), din preliminariile EURO 2024.

Presa spaniolă este încântată de jocul etalat de Aleix Garcia

Publicații celebre din Spania elogiază aportul avut de fostul dinamovist în jocul liderului din La Liga.

„Dacă există un dirijor de orchestră la Girona, acela este Aleix Garcia”, au scris jurnaliștii de la Mundo Deportivo.

„Director. A devenit ghidul Gironei, excelând în reorganizarea jocului după stilul său”, a apărut în Sport.es.

Citește și

George Simion va deveni tată: ”Îmi voi duce planul până la capăt”