--> -->

Lupescu vrea ca Lucescu să se întoarcă la Dinamo: ”Ar închide cercul”

Mircea Lucescu (78 de ani) a anunțat că se retrage de la Dinamo Kiev, imediat după eșecul suferit în derby-ul cu Șahtior, scor 0-1.

„Il Luce” s-a răzgândit la câteva ore distanță și a îndulcit discursul inițial. Vineri seara, spre miezul nopții, acesta a intervenit în direct la TV și a dat de înțeles că așteaptă noi provocări și că retragerea ar fi doar din fotbalul ucrainean.

În luna octombrie, Ionuț Lupescu și-a anunțat revenirea în fotbalul românesc, consultant la CS Dinamo. Fostul internațional „tricolor” crede că Mircea Lucescu ar putea să își încheie cariera la clubul care l-a lansat.

Ionuț Lupescu: „Chiar mă bucur că Mircea Lucescu s-a retras”

„Eu chiar mă bucur că s-a retras. Tot ce s-a întâmlat în jurul dânsului în ultimele luni erau situații istovitoare, cu sănătatea, războiul, drumurile lungi. Erau epuizante, chiar dacă Mircea Lucescu nu s-ar da niciodată la o parte din fotbal.

E unul dintre marii antrenori ai Europei, ai lumii, este printre primii 3 ca trofee câștigate pe tot mapamondul. Trebuie să fim mândri că suntem contemporani cu el. Este în elită! Chiar dacă nu a antrenat în Premier League, Bundeslisa sau Primera, a fost ala aceeași cotă cu marii antrenori.

A construit pe oriunde a fost. Un vizionar și un perfecționist! Se documenta încă de pe vremea lui Ceaușescu, când nu exista acces la materiale. A fost mereu în trendul fotbalului modern, contemporan”, a spus Ionuț Lupescu pentru GSP.

Despre revenirea în echipa ”câinilor”

Întrebat dacă va încerca să îl atragă pe „Il Luce” la CS Dinamo, Lupescu a ținut să precizeze: „Întrebarea puteți să o adresați președintele clubului. Eu, momentan, sunt doar un consultant. Nu sunt angajat la club.

Dar, cu siguranță, când Dinamo va avea stadion și academie, va fi nevoie de Mircea Lucescu. Sunt sigur că se va gândi să încheie cercul și să încheie cariera prodigios, acolo unde a început-o”.

Citește și

Ce a consumat Dorian Popa când a fost prins drogat la volan. Reacția Europol