Luna cadourilor cu vaccin anti-COVID pentru copiii mici. Anunțul lui Valeriu Gheorghiță

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a afirmat că autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani este aşteptată în Europa la finele lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în luna decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri.

Pentru anul 2022, România a contractat 1,2 milioane de doze de vaccin pentru copii, acestea venind în alt tip de flacoane.

Gheorghiță: ”În decembrie vin”

Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, joi seară, la Digi 24, despre vaccinarea copiilor de 5-11 ani şi a explicat: ”În Europa, ne aşteptăm ca această autorizare să vină la sfârşitul lunii octombrie – începutul lunii noiembrie, iar în decembrie în România ar trebui să vină primele tranşe de vaccinuri destinate pentru această grupă de vârstă”.

Gheorghiţă a precizat că este un alt tip de dozaj, 10 microgame, care se administrează tot la trei săptămâni şi sunt 10 doze de vaccin într-un flacon.

România are contractate 1,2 milioane de doze pentru anul 2022.

”Înseamnă un număr suficient pentru a avea cel puţin 50% din 1,2 milioane de copii vaccinaţi cu schemă completă”, a declarat Gheorghiţă.

Citește și

Ultima oră: S-a decis propunerea PNL pentru postul de premier