Lui Dan Șucu i s-a propus să preia Dinamo: „Nu cred în ideea cu Mircea Lucescu”

Cornel Dinu, legenda fotbalului dinamovist, a fost invitat să comenteze situația de la Rapid cu ocazia emisiunii ”Fanatik Superliga”, confirmând, cu această ocazie, că omul de afaceri a fost aproape de a investi la gruparea din Ștefan cel Mare.

Cornel Dinu l-a vrut pe Dan Șucu la Dinamo: „Am discutat acum vreo patru ani!”

„Va rezista domnul Șucu la Rapid? Sunt destule voci care spun așa: «Corporatisul Șucu nu se pupă cu spiritul Rapidului!»”, a fost întrebat Cornel Dinu de moderatorul Horia Ivanovici, iar răspunsul lui „Mister” a fost complex, amintind de o întâmplare petrecută în urmă cu patru ani, când a vrut să-l aducă acționar la Dinamo.

„Eu am discutat acum vreo patru ani cu domnul Șucu într-o situație care privea și pe Dinamo, mi-a făcut o impresie foarte bună, părea un om echilibrat. Noi l-am tatonat pe el, în celebrul program ADPD, care s-a transformat în DDB. Mi s-a părut un om care cunoaște fotbalul, știe ce înseamnă, ce trebuie investit și cum se investește în fotbal…

Dar, repet, nu este un om care să se poată descurca singur, cum a fost un Berlusconi sau un Tapie, la Manchester nu mai era nevoie că a fost Ferguson vreo 20 și ceva de ani… Are nevoie de un lucru în echipă și din punctul ăsta de vedere cred că nu are cei mai buni oameni sau specialiști pe lângă el.

Pentru că acolo s-au întâmplat fel și fel de lucruri în trecut, din cauza cărora Rapid suferă și la ora actuală, pentru că a existat o anumită formă de conducere în care actualul conducător de la Dinamo a avut un rol nefast în a administra fondurile echipei Rapid.

Am avut o discuție cu domnul Șucu, îl interesa fotbalul, a fost mai mult decât corect, în sensul că a explicat că în perioada respectivă se ocupa mai mult de copii și juniori, nu dorea să intre în fotbalul mare. Și a argumentat corect, că la ceea ce se petrecea la Dinamo la vremea respectivă ar fi trebuit investită o sumă de zece milioane de euro și că nu era dispus să facă acea operațiune”, a mai spus „Mister”.

Cornel Dinu lămurește dilema „Mircea Lucescu la Dinamo?”: „Nu cred așa ceva!”

Cornel Dinu și-a spus punctul de vedere și despre o posibilă revenire a lui Mircea Lucescu, despre care s-a tot vorbit intens în ultima perioadă.

„Nu pot să fac niște premoniții în sensul acesta, Mircea este un om foarte calculat, este legat în continuare de Dinamo Kiev…

Dar nu cred, așa cum îl cunosc eu, are un parcurs în fotbalul mondial aproape unic, și nu cred că la 78 de ani revine la Dinamo. Poate ca un consilier, dar implicat direct în viața echipei nu-l văd. Și în niciun caz ca acționar”, a încheiat Cornel Dinu.

Citește și

Smiley fotografiat când mergea cu metroul: „Mi-a plăcut”