Ludovic Orban, ședință la Guvern pentru adoptarea prelungirii Stării de Alertă. Ce presupune

Guvernul condus de Ludovic Orban se reunește astăzi, la ora 12:30, în ședință. Guvernul urmează să adopte o Hotărâre prin care starea de alertă de va prelungi cu 30 de zile. Ședința va fi precedată de una a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

”Decizia de prelungirea a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialiști, de epidemiologi și care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îți dă toate instrumentele de care ai nevoie ca să poți să aplici regulile.

Va rămâne restricționat în general cam tot ce se desfășoară în spații închise și presupune prezența unui număr mare de persoane și o durată de timp mare petrecută”, a declarat Ludovic Orban duminică într-un interviu pentru B1 TV.

Astfel, dacă Parlamentul votează pentru prelungirea stării de alertă după Hotărârea Guvernului, slujbele religioase în interior, spectacolele în spații închise și mersul la restaurant în interior vor fi în continuare restricționate.

Citește și:

Rafila le dă peste nas celor ce susțin teoria conspirației Covid-19. “Este imposibil”

 

No Comments Yet

Comments are closed