Ludovic Orban: ”Refac coaliția în 48 de ore”. Săgeți către contracandidat: ”Din mila PSD-ului”

Se apropie data de 25 septembrie, când este Congresul PNL pentru alegerea viitorului președinte al partidului. Florin Cîțu se duelează pentru șefia liberalilor cu Ludovic Orban, o luptă teribilă.

Acuzat de contracandidatul său la șefia PNL, Florin Cîțu, că ”este cel mai mare susținător al moțiunii USR-AUR”, Ludovic Orban a declarat la B1TV că are obligația constituțională să convoace plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea moțiunii. Totodată, el a spus că dacă va rămâne la conducerea partidului după alegerile din partid, va reface rapid coaliția.

”Dacă voi câștiga alegerile în PNL, refac coaliția în maximum 48 de ore. Nu voi pierde (n.r. – alegerile). Din punctul meu de vedere nu există decât o soluţie pentru Partidul Naţional Liberal şi anume refacerea coaliţiei de guvernare care s-a format după alegerile parlamentare”, a spus Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților a afirmat că drumul pe care a pornit premierul va duce Partidul Național Liberal la o compromitere gravă. ”Din păcate, Florin Cîțu, din momentul în care a decis să candideze la funcția de președinte al Partidului Național Liberal, nu a mai respectat niciuna dintre recomandările pe care i le-am făcut și a preferat de multe ori să ia decizii singur, fără să se consulte cu mine”, a spus el.

”Nu e suficient să ai claxon, trebuie să ai motor și direcție. Cîțu nu va rămâne la putere decât din mila PSD-ului. Părerea mea este că pe drumul pe care a pornit Florin Cîțu este un drum care va duce PNL nu numai la opoziție, ci la o compromitere gravă”, a mai spus Ludovic Orban.

Citește și

Ce șansă ratată! Egalul care ne ține pe loc