Ludovic Orban l-a deconspirat pe Klaus Iohannis în privința lui Raed Arafat: ”Asta mi-a cerut”

Fostul premier Ludovic Orban tocmai a fost exclus din PNL și a devenit un inamic redutabil și feroce vocal pentru foștii colegi din partid, dar și pentru președintele Klaus Iohannis.

Mai mulți oameni din PNL

Orban a povestit că șeful statului i-a cerut, la începutul pandemiei, să îl demită pe șeful DSU, Raed Arafat! Orban a explicat că a refuzat să facă acest lucru, deoarece sistemul de situaţii de urgenţă este construit în jurul lui Raed Arafat şi depinde de acesta, relatează News.ro.

”Nu am luat în calcul, mi s-a cerut. Mai mulţi. Mi-au cerut mai mulţi liberali”, a spus Orban la Prima TV, întrebat dacă i s-a cerut vreodată, în calitate de premier, să-l schimbe din funcţie pe Raed Arafat.

Potrivit fostului premier, chiar și preşedintele Iohannis a cerut schimbarea şefului DSU. ”Da. Numai că demiterea era atributul premierului”, a adăugat Ludovic Orban.

”Sistemul depinde de Arafat”

Acesta a arătat că s-a opus demiterii lui Raed Arafat, pentru că ştie foarte bine cum funcţionează sistemul de urgenţe în România. ”Ştiam, la data respectivă, că dacă l-aş fi schimbat pe Arafat şi mi-ar fi apărut o situaţie de urgenţă, sistemul nu ar fi funcţionat.

Pentru că a repune în funcţiune sistemul fără Arafat, sistemul este construit astfel încât să depindă de Arafat. Repunerea în funcţiune a sistemului, de fapt reconstrucţia sistemului fără Arafat, ar fi durat 3-4-6 luni de zile”, a comentat Ludovic Orban.

Fostul premier a precizat că discuția despre înlocuirea lui Arafat a avut loc la începutul anului 2020 și că o astfel de decizie nu putea fi luată de un guvern interimar, care avea maxim un an de existenţă, în contextul în care liberalii își doreau organizarea de alegeri anticipate. ”Imaginaţi-vă că dacă îl demiteam pe Arafat şi ne prindea pandemia fără Arafat, ar fi fost foarte complicată repunerea în funcţiune şi mai ales capacitatea de a avea reacţie rapidă a întregului sistem.

Din păcate, aşa e construit sistemul. Arafat când a construit sistemul, l-a construit astfel încât să depindă în mare parte de el”, a mai spus Orban.

Citește și

Codrin Ștefănescu, furibund: ”PSD securistoid, Cîțu e o neghină mică. Doi curajoși a avut țara asta”