Ludovic Orban, doi dintr-o lovitură: ”AUR a urcat din cauza lui Klaus Iohannis”

Fostul lider PNL, Ludovic Orban, continuă să-și manifeste antipatia față de cei care l-au îndepărtat de la șefia partidului.

Acum, acuză că AUR a urcat vertiginos în sondaje chiar din cauza președintelui Klaus Iohannis.

Orban spune că Iohannis a dus dreapta în deriozoriu prin parteneriatul cu PSD.

Pune tunurile pe AUR

”Își dă arama pe față. Este de domeniu demonstrației integrale. Au fost niște atentate pe care și le-au asumat public. Ei au fost considerați de mișcarea legionară, au fost niște asasini care au omorât niște oameni fără absolut nicio apărare.

Au fost niște asasinate comise cu sânge rece. Au fost asasinați oameni politici de o desosebită valoare, care probabil ar mai fi putut da extrem de multe lucruri bune pentru România.

AUR-ul a funcționat ca un partid anti-sistem, care își atrage votul contestând sistemul. AUR a fost avantajat și de criza pandemică, și de criza economică aferentă, și de măsurile de restricție care au fost luate, și de o anumită tendință de reducere a încrederii românilor în UE și unei tendințe identitare naționaliste care este alimentată printr-o propagandă extrem de ciudată și căruia, din păcate, nu i se găsește leac”, a comentat Orban la Realitatea.

Și apoi pe Iohannis

”AUR a crescut în sondaje din cauza lui Iohannis. Liderii AUR ar trebui să meargă să îi mulțumească lui Iohannis. A pulverizat dreapta, a distrus perspectiva unei guvernări cât de cât coerentă de centru dreapta, a distrus sistemul bipolar dreapta-stânga liberalist-conservator versus social-democrație, a unit două forțe care și-au dezamăgit prin coaliția de guvernare electoratele.

A eliberat o mare parte din electorat și mare parte a creșterii AUR se datorează acestor performanțe remarcabile în materie de distrugere a perspectivelor de guvernare coerentă a României, care a fost realizată de Iohannis”, a precizat Ludovic Orban.

Citește și

Avram Iancu, primul român care obține titlul mondial pentru performanţă în ape deschise