--> -->

Ludovic Orban atac devastator: ”Inclusiv demisia premierului”. Mesaj și pentru Klaus Iohannis

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a dezlănțuit pe final de campanie înaintea Congresului liberalilor. A declarat că o soluţie la criza politică poate fi „demisia premierului”, iar alegerea preşedintelui partidului nu se face prin decret al preşedintelui Klaus Iohannis”.

Înainte de a intra în complexul Expo Arad pentru a-şi susţine moţiunea de candidat pentru preşedinţia PNL, în faţa liberalilor arădeni, Orban a fost întrebat de jurnalişti despre presupusa opţiune a preşedintelui Klaus Iohannis pentru Florin Cîţu la preşedinţia partidului, a scris agerpres.ro.

„Eu cer votul delegaţilor fiecărei filiale, care vor participa la congres. Alegerea preşedintelui trebuie să fie alegerea fiecărui delegat care va participa la congres. Preşedintele Partidului Naţional Liberal nu se alege prin decret prezidenţial”, a răspuns Ludovic Orban.

El a adăugat că premierul „a pierdut masiv” din încredere în ultima perioadă, pe fondul crizei politice pe care ar fi declanşat-o.

„Este adevărat că premierul traversează o perioadă în care a pierdut masiv din încredere şi popularitate, este adevărat, în urma crizei politice care a fost declanşată prin decizii care nu au fost luate cu consultarea partidului, fără acordul preşedintelui. Practic, s-a provocat o criză guvernamentală gravă care împiedică existenţa unui Guvern cu deplină capacitate”, a spus Orban.

Întrebat dacă mai are Florin Cîţu susţinerea partidului în acest context al „pierderii de încredere şi popularitate”, Orban a răspuns: „Evident că la moţiunea de cenzură am hotărât că vom vota împotrivă, e în fişa postului pentru orice parlamentar liberal să apere Guvernul PNL. Pe de altă parte, este evident că nu putem reface coaliţia în actuala structură guvernamentală, iar din punctul meu de vedere este necesară soluţionarea cât mai rapidă a crizei şi una dintre posibilele soluţii este inclusiv demisia premierului”.

Citește și

Restricţii pentru nevaccinaţi: certificatul verde, obligatoriu unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori