Ludovic Orban analizează cu ”maximă seriozitate” o candidatură la prezidențiale

Președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban, a susținut că noul său partid se pregătește pentru alegerile din 2024, cu posibilitatea ca el să candideze pentru Cotroceni.

Ludovic Orban a precizat că formațiunea pe care o conduce reprezintă alternativa autentică de centru-dreapta de pe scena politică românească.

”Noi trebuie să umplem un gol”

Fostul lider liberal, acum președintele noii formațiuni, Forța Dreptei, a declarat duminică la Băile Felix că analizează “cu foarte mare seriozitate” posibilitatea unei candidaturi la alegerile prezidențiale din 2024.

Orban a susținut că niciunul dintre partidele ce domină astăzi scena politică românească nu reprezintă dreapta autentică, susținând că fără o alternativă dreapta-stânga la putere nu poate exista progres și echilibru.

”Azi, din păcate, în România, noi trebuie să umplem un gol. Practic, de aceea am constituit partidul. Un gol de reprezentare politică a electoratului de dreapta. Pentru că astăzi nu există cu adevărat o forţă autentică de centru dreapta – dreapta care să se bazeze pe valorile liberal-conservatoare.

Niciun om nu poate merge foarte repede înainte sărind numai în piciorul stâng. Ca orice om, şi România are nevoie şi de piciorul drept, o dată calcă pe stângul, o dată calcă pe dreptul. Numai aşa poţi să mergi repede înainte sau poţi să alergi. Dar nu poţi să sari numai pe un picior, pentru că la un moment dat nu te mai ţine piciorul şi corpul se prăbuşeşte.

Din cauza asta, e o necesitate politică pentru România construcţia asta de dreapta, care să fie una autentică de dreapta”, a declarat Ludovic Orban.

Cum se pregătește partidul de 2024

Declarațiile lui Orban au fost făcute cu ocazia lansării filialei din Bihor a Forței Dreptei, fostul lider liberal precizând că în acest moment mai sunt de lansat organizații județene în doar șapte județe din țară.

Acesta a precizat că au fost lansate organizații și în diaspora, în Spania și Italia, urmând a fi deschise și în Marea Britanie și Franța.

Orban a precizat că în anul următor scopul este dezvoltarea tuturor acestor organizații, precizând că partidul are acum 10.000 de membri cu organizații locale în peste 450 de localități, urmând ca partidul să fie gata la începutul anului 2024 pentru cele trei runde de alegeri.

“Obiectivul nostru este ca până la finalului anului să avem organizaţii în toate judeţele şi sunt convins că vom finaliza practic în toate judeţele procesul de constituire a organizaţiilor, urmând ca anul 2023 să fie anul în care ne vom concentra pe dezvoltarea de organizaţii locale, astfel încât Forţa Dreptei să fie reprezentată de echipe de oameni serioşi, în fiecare localitate din România.

La începutul anului electoral 2024, noi vrem deja să pregătim toate alegerile: europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale, astfel încât să ne luptăm de la egal la egal cu cei care deţin astăzi puterea şi care generează o nemulţumire din ce în ce mai mare în societate” a mai spus Ludovic Orban.

Organizaţia judeţeană Forţa Dreptei Bihor este condusă de antreprenorul Daniel Roşca, și are deja 60 de membri înscriși.

Citește și

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, prima mare sărbătoare din postul Crăciunului. Cât de importantă este această zi