Lucas Alves pleacă de la Dinamo. Se-ntoarce Quentin Bena?!

Vineri, de la ora 20:00, Dinamo joacă în Bănie cu FCU Craiova. Antrenorul Zeljko Kopic are mari probleme în defensivă, cel puțin pentru această etapă.

Dinamo se va alege cu 65.000 de euro!

Josue Homawoo este suspendat, asta e clar, cumul de cartonașe, iar Lucas Alves este aproape de a se despărți de ”haită”. Are o ofertă foarte avantajoasă din zona arabă și sunt discuții să se despartă de Dinamo.

„Câinii” se aleg cu 65.000 de euro (clauza de reziliere), pierd enorm în centrul defensivei, în condițiile în care l-au scos de pe lista A și pe Bena!

Fundașul Lucas Alves, 31 de ani, ar urma să rezilieze astăzi cu Dinamo, întrucât are o ofertă tentantă din străinătate, pe care vrea să o acceseze. Clubul nu are cum să se opună, întrucât de la bun început cunoștea situația înțelegerii între părți.

Aceea ca stoperul sud-american să poată pleca oricând în străinătate, pentru o clauză de reziliere modică, 65.000 de euro, în pauza de iarnă, 130.000 de euro, dacă plecarea era efectuată în mercato estival 2024.

Lucas nu a dorit să semneze în alte condiții vara trecută, când a negociat cu ”haita”, Dinamo era disperată să aducă un fotbalist de calitate, cu experiență, așa că oficialii clubului au acceptat.

Ce se va întâmpla cu Bena?

Conducătorii grupării au fost înștiințați de planurile actuale ale lui Lucas Alves, deunăzi, iar situația s-a întors împotriva lui Dinamo. De ce? Nu neapărat că roș-albii erau disperați să continue cu brazilianul, deși preferau ca el să pună umărul pentru salvarea de la retrogradare, dar echipa rămâne descoperită. Cel puțin pentru etapa de vineri, cu juveții lui Adrian Mititelu.

După eșecul cu Rapid (1-2), Zeljko Kopic l-a pierdut pe Josue Homawoo, internaționalul togolez suspendat pentru cumul de cartonașe. Înaintea meciului cu giuleștenii, în disperare de cauză pentru a mai ”tăia” jucători străini de pe lista A ca să înregistreze noi transferuri, Dinamo a renunțat tocmai lui Quentin Bena!

Francezul putea evolua, a și făcut-o, în centrul defensivei. Pe lângă faptul că poate juca și mijlocaș defensiv.

Scos de pe lista A, Bena nu mai poate fi reintrodus decât dacă i se face un nou angajament, conform declarațiilor lui Emilian Hulubei, șeful AFAN. Un nou contract, altul decât cel vechi, înregistrat la LPF, și jucătorul să se încadreze în numărul de 13 străini din lotul de 25 pentru Ligă.

Citește și

Premierul Ciolacu despre miniștrii PNL și PSD: ”Funcționăm ca o echipă. De aceea, câteodată, mi-e ciudă când apar știri pe surse”