Luați în vizor: ”Puteau să-și ia și bătaie” și ”Era de doi ani cu suspendare”

Geani Crețu și Andreas Mihaiu au fost reprimiți la prima echipă a ”câinilor”, după episodul ”macabru” cu Gevaro Nepomuceno, iar primul chiar a fost utilizat în finalul meciului cu Dunărea Călărași (3-1).

După meci, Ionel Gane a explicat că i-a iertat pe cei doi tineri. ”Crețu și Mihaiu au făcut o glumă într-un moment prost, după eșecul cu Astra. Au fost la echipa a doua, zece zile, apoi și-au cerut scuze, asta e, se mai întâmplă. Mai fac glume între ei, nu e problemă, doar că nu era momentul. Ne-am gândit să-i și amendăm”, a spus dinamovistul.

Cristi Dulca, noul selecționer al naționalei de fotbal feminin și fost component al Generației de Aur, a fost dur cu cei doi dinamoviști, fiind sigur că în trecut aceștia ar fi avut mai mult de suferit.

”Dacă era pe vremea noastră, erau plecați de la echipă. Eu îi şi amendam! Dar, probabil, nu au de unde plăti. Ținând cont de situație, nu cred că era momentul. Dacă aveau şase victorii la rând şi erau în play-off, se trecea peste. Aşa, numai de glume nu-ţi arde la momentul ăsta…

Eu, în 1995, în vestiarul de la Rapid am spus şase luni doar «Bună dimineața, bună seara şi poftă mare». E vorba despre respect faţă de oamenii cu experiență. Ţi se putea întâmpla şi ţie să joci slab, dar nu poţi avea glume de genul acesta”, a declarat Dulca la Look Sport+.

Antrenorul a fost completat și de George Florescu, fost internațional și fost căpitan la U Cluj. ”Pe vremea lui Cristi îşi luau şi bătaie, nu erau doar trimiși la echipa a doua. Ţin minte că nu-mi permiteam să ridic capul din pământ atunci când am intrat prima dată în vestiar la echipa mare. Când treceam pe lângă cineva spuneam «Bună ziua», a spus fostul mijlocaș.

Fostul decar al naționalei l-a criticat pe Alex Răuță, după atacul violent asupra unui adversar, ce s-ar fi putut lăsa cu cartonaș roșu în minutul 32: ”E cel mai dur mijlocaș central din România. A intrat cu răutate. Cum se spune în cartier, putea să ia și doi ani cu suspendare la ce intrare a avut! Era de roșu direct”.

Citește și

Corina Chiriac și-a scris autobiografia: ”Dumnezeu există! Savurați viața și anecdotele mele”