LPF, oficial, despre Dinamo și CFR Cluj: ”Așteptăm” + Reacție vehementă a unui cetățean

Dinamo și CFR Cluj conduc într-un clasament, nedorit, al cazurilor de COVID-19, existând pericolul major ca și la alte formații să se înregistreze situații de acest gen. Toate fac în această săptămână noi testări, iar aseară a sosit rezultatul de la U Craiova.

Team managerul formației, Lucian Pretorian, a fost testat pozitiv, în timp ce rezultatul la Cristiano Bergodi a fost neconcludent. Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a oferit noi informații vizavi de cazurile de COVID de la Dinamo și CFR Cluj. Susține pe mai departe ideea ca Lifa 1 să se încheie pe teren, cum s-o putea, anunțând că finalizarea campionatului înainte de termen este ultimul scenariu luat în calcul.

”Cei de la CFR Cluj sunt la Mogoșoaia, i-am rugat să rămână izolați. Se vor testa joi, iar vineri dimineață vor veni rezultatele. Abia atunci ne vom da seama ce decizie vom lua. Deocamdată, așteptăm. Nu sunt teste neconcludente la CFR Cluj. După o testare pozitivă toți ceilalți se izolează, iar retestarea e peste cinci zile.

Am discutat toate scenariile posibile în martie. Înghețarea campionatului este ultimul scenariu și pe care îl luăm în calcul. Avem o săptămână, acesta, prin care așteptăm toate testările și retestările. Cu Dinamo nu suntem absurzi, vom decide împreună…Deocamdată e nevoie să așteptăm”, a spus Justin Ștefan, secretarul general al LPF pentru la ProSport.

O reacție extrem de dură a avut Paul Siserman, fost concurent la MasterChef, care a călătorit în același avion cu jucătorii de la CFR Cluj infectați cu noul coronavirus. ”Eu nu-i cunosc pe acești băieți, nu sunt microbist. Dar m-a deranjat faptul că nu respectau regulile, iar eu am familie acasă și acum văd că 11 dintre ei au Covid. Au venit cu autocarul până la intrarea în aeroport și vă spun clar că nu aveau măști în autocar. Le puneau abia după ce coborau, dar aia e treaba lor internă.

Deranjant e că în aeroport, unii nu purtau deloc sau purtau măștile aiurea. Un jucător tânăr, sub 1,80 metri, cu părul blond sau platinat și mai lung, avea masca agățată doar de o ureche, cealaltă parte atârna. Alți doi jucători aveau masca sub gură la coada de la check-in.

Mai erau niște oficiali mai în vârstă și ei nu respectau evident regulile. Unul dintre ei era foarte verbal, își dăduse masca jos și vorbea despre o beție, cred. În avion, acest tip mai în vârstă a stat chiar în fața mea. Râdea cu un altul despre niște cartonașe roșii, nu am înțeles exact, dar spunea ceva de genul: “Iar te-a prins Petrescu?! Cât mai e un cartonaș roșu?”

Primii jucători erau în avion la două scaune distanță de mine. Întrebarea mea pentru ei este dacă din ceilalți 150 de pasageri erau unii bolnavi, ei riscau să piardă campionatul nerespectând regulile?! Stând cu măștile așa cum stăteau puteau să ia virusul din avion”, a spus Paul Siserman pentru GSP.RO.