Lovitură teribilă! Cine mai pierde din anularea marilor festivaluri din România. Cazul Electric Castle

Anularea marilor festivaluri din România îi afectează și pe oamenii simpli, nu doar pe organizatori și pe cei ce savurau astfel de evenimente. Pierderi mari, dacă nu chiar uriașe, vor fi și în dreptul populației din locațiile în care erau marile festivaluri. Electric Castle, de exemplu, era ca o mană cerească pentru localitatea Bonțida, aflată la câțiva kilometri de Cluj Napoca!

Încă de la debut, în 2013, localnicii au făcut bani frumoși din cazări. Se ajungea la câștiguri demne de luat în seamă: aproximativ 10.000 de lei, adică peste 2.000 de euro, pentru o familie în 4 zile de festival. Evenimentul a fost anulat în premieră, astfel că localnicii vor avea de suferit, casele și curțile lor vor fi goale în luna iulie. Într-un reportaj expus de Mediafax, doamna Margareta a explicat cum găzduia zeci de tineri în curtea ei, iar din acei bani strânși și-a modernizat casa.

”Am avut şi peste 50 acum vreo doi ani. Am făcut o baie aici şi o baie în partea cealaltă pentru ei. Păcat pentru ei şi pentru noi, că pierdem. Adunam cam 10.000 de lei pe festival. Cu banii aceștia ne-am mai făcut câte ceva. Casa a fost foarte veche. Prima dată am renovat-o pe dinăuntru, acum pe dinafară. Banii de anul trecut i-am pus deoparte şi acum în vară vrem să ne facem acoperişul. Numai cu banii de la festival am făcut tot”, a spus Margareta Daboş, o localnică afectată direct de anularea festivalului.

„O să fie pierderi foarte mari, dar o să recuperăm la anul. S-a ridicat mult, foarte mult localitatea. Uitaţi-vă numai, case noi! Tot timpul se construieşte”, afirmă şi Monica Precub, o altă ”gazdă”. Un bărbat, Ștefan Doți, a explicat cum a schimbat mobila din casă cu banii de la Electric. ”Urmează cât de curând să anunțăm line up-ul din 2021”, a comentat Andi Vanca, director de comunicare Electric Castle.

Citește și

Plajele sunt pregătite pentru turiști. Salvamarii, pe poziții

No Comments Yet

Comments are closed