--> -->

Lovitură încasată de FCSB înaintea dublei decisive cu Viking

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, a dezvăluit că UEFA a decis să închidă ambele peluze de pe Arena Națională la meciul tur dintre roș-albaștri și Viking, din play-off-ul Conference league.

După returul cu Dunajska Streda, FCSB a fost sancționată de UEFA din cauza unui steag afișat de ultrașii din peluză, care a fost considerat de observatorul de joc ca având însemne neonaziste!

Steagul conținea un cap de ultras, cu cagulă pe față, care era imprimat pe o cruce albă pe fundal negru. Oficialul UEFA a interpretat că acel steag conține crucea celtică și automat a considerat-o un însemnat neonazist.

Maximum 30.000 de fani

Luni seară, UEFA a dat verdictul și a obligat-o pe FCSB să închidă cele două peluze la meciul de joi. Astfel, FCSB evită să joace cu arena goală meciul crucial de calificare, însă va putea fi încurajată de un număr de maximum 30.000 de fani.

Românii au fost amendați și cu 30.000 de euro.

FCSB a mai primit o amendă suplimentară de 15.250 de euro pentru alte incidente petrecute la meci, precum blocarea scărilor la Peluza Nord, aruncarea de obiecte și aprinderea de torțe.

Din totalul de 55.000 de locuri de pe Arena Națională, 24.000 sunt la peluze, iar o parte din locuri vor fi rezervate pentru fanii oaspeți. De asemenea, vor exista și locuri blocate pentru așa-zisele ”zone tampon” între fanii celor două echipe.

Cu DAC au avut o peluză închisă

FCSB este la a doua pedeapsă primită de la UEFA. Băieții lui Nicolae Dică au fost obligați să evolueze cu Peluza Sud închisă după ce la meciul tur dintre cele două echipe, galeria roș-albaștrilor a avut scandări rasiste împotriva maghiarilor, Dunajska Streda fiind o echipă din Slovacia, finanțată de Guvernul maghiar.

Citește și

Zeul apelor: David Popovici, o nouă medalie de aur