Lovitură în dosar: Mario Iorgulescu are un handicap ireversibil! Avocat: „Era în pragul morții”

Lovitură importantă în dosarul în care Mario Iorgulescu a fost condamnat în primă instanță la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru că a provocat un accident rutier.

În urma accidentului un bărbat a decedat, iar ulterior s-a dovedit că a fost sub influența alcoolului, dar și sub influența unor substanțe psihoactive.

Context

De curând, avocații care îl reprezintă în acest dosar pe fiul lui Gino Iorgulescu, președintele LPF, au solicitat modificarea încadrării juridice primite de clientul lor în primă fază, dar cererea lor a fost respinsă de către judecătorii de la Curtea de Apel București, astfel că încadrarea lui Mario Iorgulescu va rămâne cea de omor.

În plus, procurorii au cerut chiar o pedeapsă mai mare în această speță. În acest context, este destul de clar pentru mai toată lumea că Mario Iorgulescu nu va avea cum să scape de pedeapsa cu închisoarea în acest caz, astfel că avocații săi au mutat din nou discuția spre problemele de natură psihiatrică de care acesta ar suferi, în încercarea de a convinge că este imposibil ca tânărul să părăsească spitalul de profil în care este internat în prezent în Italia pentru a-și executa pedeapsa în România.

Virgil Boglea, avocatul lui Mario Iorgulescu în acest dosar, a vorbit despre acest subiect și a susținut că fiul președintelui LPF ar fi avut nevoie neapărat să ajungă în Italia imediat după accident, fapt fără de care nu s-ar fi putut afla detalii despre situația sa medicală complicată.

De asemenea, el a ținut să menționeze că Mario Iorgulescu nu a fugit de Justiția din România la scurt timp după ce a produs acea tragedie, așa cum s-a vorbit în spațiul public, ci a fost nevoit să părăsească țara pentru a primi tratamentul de care avea nevoie în urma acelui eveniment de tristă amintire. Mai mult, avocatul a precizat că judecătorii care se ocupă de acest caz în Italia sunt cei care nu îi permit tânărului să se întoarcă în țară.

Avocatul: ”Vorbim de o leziune pe creier apărută din copilărie”

„De fugit din țară, Mario nu a fugit. Era în pragul morții. Nu avea măsură nici privativă de libertate, nici preventivă, nici calitate în dosar, nu era pusă în mișcare începerea cercetării. Familia, pentru a-l salva de situația critică, a luat decizia dificilă, de a-l duce în străinătate.

În Italia era rezident din 2008. Când a plecat nu era luată vreo măsură împotriva lui. Nu s-a întors pentru că, după investigațiile medicale, s-a descoperit că ar avea o leziune cerebrală. În România nu putea fi depistată.

”Italienii nu-i dau voie…”

Noi nu avem un dispozitiv medical în acest sens. Vorbim de o leziune pe creier apărută din copilărie. Nici nu poate fi remediată, ci, în cel mai fericit caz, menținută în starea actuală. Nu s-a întors pentru că italienii nu-i dau voie.

Curtea de Apel de acolo atrage atenția să nu fie judecat un om bolnav, care are atestat de handicap ireversibil. Suntem în situația de a judeca o persoană bolnavă. Trebuie tratată, nu judecată. Numai bunul simț al familiei de a nu ieși în public a făcut să nu se cunoască toate aceste informații”, a spus Virgil Boglea, la Radio Gold FM.

Citește și

Condiția Austriei pentru acceptarea României în Schengen