--> -->

Locul unic din România. Inclusiv un împărat a venit aici în vizită

Există un loc extraordinar în România, care este unic în Europa. El se află în județul Hunedoara. Este vorba despre ”Pădurea de Argint”, un loc de poveste care a fost vizitat inclusiv de un împărat.

Aceasta este cunoscută încă din secolul al XIX-lea, fiind o pădure superbă de fagi care se întinde pe 13 de hectare, în apropierea Munților Metaliferi.

Cine și ce dă numele pădurii

Numele pădurii este dat de fagii de culoare albă care pot părea de argint în lumina soarelui. Tot aici a fost un sat minier unde au fost exploatate circa 40 de tone de aur și alte metale din munții de lângă.

În pădure există inclusiv un foișor în formă de piramidă construit de localnici. Aici pot veni și vizitatorii nu numai să îl admire, dar și să își tragă răsuflarea și să se bucure de priveliște.

Pădurea de Argint, loc de întâmplări paranormale?

Atracția principală este totuși izvorul. Legat de acesta este o poveste captivantă despre vizita unui împărat. Este vorba despre împăratul Franz Josef, care se spune că a traversat întreaga pădure în timpul călătoriei sale spre Transilvania.

Acesta chiar a băut apă din izvorul aflată în Pădurea de Argint. Legenda spune că apa din izvor de la acest loc unic din România are efecte miraculoase.

Localnicii sunt chiar de părere ca aici s-ar întâmpla lucruri paranormale și că există o serie de energii foarte puternice. Unii spun că au văzut fețele celor adormiți sau OZN-uri.

„Întreg Săcărâmbul, nu doar „Pădurea de Argint”, reprezintă un centru energetic foarte puternic. Există o explicaţie ştiinţifică pentru afirmaţiile mele, detaliată de radiestezişti şi de energieticieni recunoscuţi pe plan mondial care au cercetat acest loc.

Una dintre ele este faptul că aşezarea se află în centrul unui vechi con vulcanic care a avut altitudinea de 3.300 de metri. Acest con există virtual, îşi manifestă energiile resimţite intens.

Practic, deşi arealul Săcărâmbului se află la altitudinea de 800 de metri, cei care vin aici simt atmosfera ca la peste 3.000 de metri“, a relatat Alexandru Tokar pentru Playtech.

Citește și

David Popovici: „Nu vreau să știu câți bani câștig pe lună”. Ce pregătește pentru BAC