--> -->

Lobby și-ar dori la Dinamo: ”Ce semeni, aia aduni”

Fostul selecționer al României U20, Bogdan Lobonț, a vorbit despre momentele grele prin care trece Dinamo.

”Mai mult decât delicat”

Fostul mare portar al lui Dinamo consideră că „alb-roșiii” sunt în mare pericol și folosește o comparație sugestivă pentru situația din Ștefan cel Mare.

”La Dinamo nu e o situație dificilă, e mai mult decât delicată! Nu e de anul ăsta. Acolo sunt probleme de mulți ani. Ce semeni, aia aduni! Nu ai cum să semeni porumb și toamna să zici că vrei grâu și nu ai pâine!”, a declarat fostul fotbalist pentru Fanatik.

”Dinamo contra lui Dinamo?!”

”Lobby” e contrariat de faptul că Dinamo ar putea să ajungă să joace în sezonul viitor din Liga 2 Casa Pariurilor împotriva lui… Dinamo: „Sezonul ăsta e greu să promoveze în Liga 1. Însă e riscul că anul viitor joacă Dinamo cu Dinamo în Liga 2! CS Dinamo are obiectiv promovarea din liga a treia”.

Ba mai mult, ”câinii” antrenați de Andrei Cristea au pornit și ei ca mari favoriți pentru promovarea în liga a treia: ”Apoi mai vine și Dinamo lui Nicolae Badea din liga a patra. Practic, Dinamo nu are cum să dispară din fotbalul românesc cu trei echipe! Sigur va rămâne una, dacă nu chiar toate trei. E greu de spus ce se întâmplă acolo”.

”Eu sunt deschis către orice oportunitate”

Suporterii i-au cerut demisia lui Ovidiu Burcă, după ce echipa a ajuns pe locul 16 în clasament, iar Bogdan Lobonț a vorbit despre o posibilă revenire la Dinamo: ”Eu sunt deschis către orice oportunitate. Ce, se mută Dinamo? Nu se știe niciodată unde mă poartă picioarele. Eu discut cu oricine care vrea să facă performanță. Dinamo trebuie să-și clarifice situația. Nu că le dau eu sfaturi, dar trebuie să aibă răbdare”.

Cu toate acestea, ”Pisica” rămâne de partea antrenorului lui Dinamo: „Totul este despre răbdare și gândit logic. 11 jucători peste noapte să îi faci să joace ca Barcelona? Nu poți indiferent cât de bun ești tu ca antrenor.

Pare doar un clișeu, dar ai nevoie de o bază, de o fundație. Și copilul are nevoie de nouă luni ca să se nască. Câte meciuri a jucat Dinamo până acum? 7 meciuri? Jucătorii care au rămas din Liga 1 vin cu moralul sub pământ. O retrogradare la Dinamo te apasă greu de tot”.

”Pisica” nu crede că ratarea dramatică a calificării în grupele Champions League cu Lazio a fost începutul sfârșitului pentru Dinamo: „Problemele lui Dinamo nu sunt de acum, repet. Poate a contat și ratarea calificării cu Lazio. Am fost pe teren. Au trecut 15 ani de atunci. Nu s-au luat milioanele din Champions League, dar de atunci s-au mai vândut jucători. Au fost bani. Au fost multe lucruri care au adus Dinamo în situația asta”.

”Cine ar veni acum la Dinamo?”

Însă Lobonț nu se gândea niciodată că Dinamo ar putea ajunge în Liga 2: „Eu nu mă gândeam că se va ajunge vreodată în situația asta. Nu e deloc ușor să promovezi. Acolo se vorbește zi de zi numai de probleme. Asta cu siguranță se răsfrâng în subconștient și îi afectează pe jucători această incertitudine”.

Mulți au criticat transferurile lui Dinamo, însă Lobonț consideră că nu au avut de ales: „Spunea cineva după meciul de Buzău că au adus doar jucători pe care i-au refuzat alții. Păi cine ar veni în situația în care e acum Dinamo? Nu vine nimeni! Cine are curaj? Ăsta e adevărul. Ca să îngropești un lot iei ceea ce îți permiți”.

Lobonț nu concepe ca Ovidiu Burcă să fie schimbat după doar câteva etape, chiar dacă jocul și rezultatele nu îl avantajează deloc: „E nevoie de răbdare și continuitate. Dar nu la situația în care sunt acum din punct de vedere financiar. Continuitate cu lotul și antrenorul pe care îl au. Cum să schimbi antrenorul după șapte etape la liga a doua?! Vine alt antrenor cu ideile lui, schimbă iar echipa, vin alți jucători, alți bani! Investești practic dublu.

Îți faci un depozit la bancă pe trei luni. Tu aștepți toată perioada asta ca să îți încasezi banii pe dobândă. Nu poți să îi iei după o săptămână! Așa și la Dinamo. Văd asta și la Hemannstadt. Sunt pe locul 3, în ciuda tuturor problemelor pe care le au”, a declarat fostul portar al lui Dinamo.

Citește și

Ce făcea Alexandru Arșinel cu cartelele cu care se stătea la coadă pe vremea lui Ceaușescu: ”Era foarte atent”