Liviu Dragnea, rocker în studenție, a avut și formație! Ce a pierdut

Liviu Dragnea, 61 de ani, a rememorat momente hazlii din studenția sa. Fostul baron de Teleorman susține că a fost un rock veritabil, chiar a avut o formație EGO, înființată din dragoste pentru o fată în studenție!

Din dragoste

Fostul lider PSD a urmat cursurile Facultății de Transporturi – secția Autovehicule Rutiere a Institutului Politehnic București, la finele anilor ”80. Era fan Deep Purple, printre altele. Din cauza pasiunii pentru muzică, a rămas și un an repetent!

”Am intrat cu 9,16 la facultate, asta fiindcă am luat doar 8 și nu 10 la Fizică. N-am știut o teorie la examen, deși o repetasem de multe ori. În facultate, m-am îndrăgostit de o fată, care, la rândul ei, era îndrăgostită de un chitarist. Atunci m-am hotărât să înființăm o formație să cântăm în turnee! Am luat decizia ca în anii III și IV să nu mai mergem la examene.

Mi-aduc aminte cum alergau mama, tata, frate-miu după mine, prin curtea căminului, să mă duc la examene. Și-am preferat să pierd un an de facultate ca să mai stăm un an cu acea formație”, i-a explicat Liviu Dragnea lui Denise Rifai în cadrul emisiunii ”40 de întrebări”.

Cum voia să evite zgomotul

Fostul toboșar al trupei rock a rememorat și momentele din cămin, când încerca să facă muzică alături de alți studenți.

”Băteam atât de tare la tobe, ne dăduseră un oficiu în Regie, la ultimul etaj, se auzeau tobele și zgomotele de la repetiții în toată Regia. Am făcut rost de niște cartoane de ouă, plus cu niște saltele vechi, ca să mai atenuăm din zgomot. Ca să mai scape de noi, ne-au dat o sală de repetiții în ”Preoteasa”. Dar băteam tare!

Am rupt vreo două fețe de tobă. ne-am chinuit. Am mințit pe acasă ca să facem rost de bani, să ne procurăm scule, au fost niște momente”, a mai povestit Dragnea.

Citește și

Toni Grecu despre secretul unei căsătorii lungi: ”Să faci pasul în lateral”