Liviu Dragnea a explicat din ce trăiește: ”Cu ce câștigă Irina, cu ce câștig eu, cu ce mă ajută copiii”

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a oferit prima apariție publică după ce a fost repus în libertate și a dezbătut mai multe subiecte în cadrul unui interviu amplu.

Fostul politician a negat faptul că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri asigurate de PSD. Liviu Dragnea a refuzat să spună ce salariu are, precizând că nu câştigă ”foarte mult” şi mărturisind că nu ”moare de foame”, cu ce îl ajută financiar iubita şi copiii săi.

Răspuns ”noului PSD”

”Veste proastă pentru unii, în special pentru cei de la PSD care au dat această informaţie. Eu nu am fost în Bali niciodată, nu am fost în Republica Dominicană, nu am fost în Punta Cana, nu am fost nici în Bora Bora, nu am fost în acele locuri de care se vorbeşte în acea ştire senzaţională apărută fix la Comitetul Executiv al PSD-ul când ei discutau despre faptul că, vezi Doamne!, mi-am făcut partid.

Nu am fost nicăieri pe bani publici într-o vacanţă cu Irina, nu am folosit banii partidului pentru a merge în vacanţă. Dacă altcineva de la partid a fost în aceste vacanţe exotice cu bani de la partid, e problema lui sau a lor. Spre ştiinţa telespectatorilor şi a celor de la noul PSD, eu am documente. Cine a fost nu ştiu, ei trebuie să răspundă. Principala lor preocupare nu trebuia să fie acţiunea disperată, în timpul CEX-ului, să dea la presă acest document”, a declarat Dragnea la Realitatea Plus.

Când a început afacerile personale

Fostul lider al PSD a negat faptul că ar fi un om bogat, subliniind că avea avere atunci când a intrat în politică.

”Eu am hotelul de la Turnu Măgurele, un apartament la Turnu Măgurele, teren intravilan, ăla pe care stă hotelul. Eu nu am fost toată viaţa bugetar. În 1990 am fost prima iniţiativă privată din jumătatea de sud a României, asociaţie cu scop lucrativ. În 1996, când eu am devenit prefect, aveam un complex hotelier, trei restaurante, între care cel mai mare din judeţ, două centre en-gros, trei magazine. Aveam de asemenea, terenuri intravilane, aveam clădiri”, a mai afirmat Dragnea.

Întrebat din ce bani trăieşte, Dragnea a răspuns: ”Din două treimi din salariu, pentru că o treime este pus sechestru de la DNA. Nu câştig foarte mult, dar cu ce câştigă Irina ca salariu cu ce câştig şi eu, cu ce mă ajută copiii, nu mor de foame”.

Citește și

Mihai Chirica îl sprijină pe Florin Cîțu: ”Vă dau un exemplu” Exclusiv