--> -->

Lista completă a celor ce au luat licența pentru Liga 1. O surpriză

Federația Română de Fotbal a anunțat că toate cluburile din ultimul sezon al Superligii, dar și formațiile ajunse la baraj, au luat licența pentru următoarea ediție de campionat.

Lista cluburilor care au luat licența pentru Superliga

Toate cluburile au respectat cerințele minime, însă CS Mioveni este deja retrogradată în Liga 2, alături de Chindia Târgoviște.

„Referitor la procesul de licențiere a cluburilor solicitante de licență de participare la Campionatul Național Liga 1, pentru sezonul 2023-2024, Administrația de Licențiere a FRF face următoarele precizări:

Astăzi, 31 mai 2023, a fost ultima zi a Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor.

Următoarele cluburi au primit licență pentru participarea la Campionatul Național Liga 1, sezonul 2023 – 2024, ca urmare a constatării îndeplinirii cerințelor minime stabilite în Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de sustenabilitate financiară, ediția 2022”, a fost anunțul făcut de FRF.

Asociaţia Club Sportiv Sepsi O.S.K. din Sfântu Gheorghe
Asociaţia Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş
Asociaţia Clubul Sportiv Petrolul 52
Asociaţia Fotbal Club Botoşani
Asociaţia Fotbal Club Chindia Târgovişte
Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt
Asociația Fotbal Club UTA Arad
Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj
Clubul Sportiv Mioveni

Vis spulberat pentru FC Argeș!

Cu șanse pur teoretice să se mai salveze, cei de la FC Argeș aveau informații că unul dintre cluburile din Superliga ar fi avut șanse să nu ia licența. Din păcate pentru piteșteni, acest lucru nu s-a întâmplat.

„Am primit și eu unele semnale vizavi de problemele mari ale unei echipe din primul eșalon, iar dacă cei de la FRF vor aplica ad litteram regulamentul, atunci problemele legii insolvenței nu îi permit acelei echipe să joace din sezonul viitor în prima divizie. Astfel că, FC Argeș ar putea rămâne la masa verde în Superliga.

Noi ne dorim să rămânem în prima divizie în urma unei lupte pe teren, dar dacă nu vom întoarce rezultatul, atunci în disperare de cauză ne vom agăța și de varianta de care am vorbit. Nu vă pot face public în acest moment numele echipei respective”, a spus Viorel Tudose, unul dintre sponsorii Argeșului, pentru ProSport.

Citește și

Cu ce se ocupă Monica Odagiu acum, după accidentul de circulație în care a murit un om: „Vă așteptăm la teatru”