Wave Resort

Liber la vacanțe în Bulgaria. Ordinul ministrului bulgar al sănătății

Veste bună pentru românii care călătoresc an de an sau vor să călătorească în această vară în Bulgaria. Săptămâna trecută România a introdus țara de la sud de Dunăre pe lista verde și la întoarcere poți intra fără nicio restricție. Astăzi, ministrul bulgar al sănătății a semnat un ordin prin care românii pot intra și ei fără niciun document suplimentar în afară de pașaport sau buletin, după caz.

”De astăzi, 27 mai, cetățenii români care sosesc din Republica România pot intra în Bulgaria prin toate punctele de control la frontieră fără a fi nevoie să furnizeze un document pentru un rezultat PCR negativ sau un test antigen, un certificat de vaccinare sau un rezultat pozitiv, care să ateste boala. Acest lucru a fost ordonat de ministrul sănătății cu Ordinul № RD-01-374 / 27.05.2021.

Același ordin interzice temporar intrarea în țara noastră a persoanelor care sosesc din India, Bangladesh, Nepal, Myanmar, Bhutan, Sri Lanka, Pakistan, Maldive, Brazilia și țări și teritorii din Africa. Fac excepție persoanele care sunt cetățeni bulgari și persoanele cu statut de reședință permanentă, pe termen lung sau pe termen lung pe teritoriul Republicii Bulgaria și membrii familiilor acestora. Cetățenii bulgari și persoanele cu statutul de reședință permanentă, pe termen lung sau pe termen lung în Bulgaria și membrii familiilor lor care sosesc din aceste locuri sunt plasate sub o carantină de 10 zile. Ordinul specifică țările și teritoriile care nu intră sub incidența interdicției de intrare în țara noastră.

Cu alte două ordine, ministrul sănătății a prelungit măsurile temporare anti-epidemice introduse în țară până la 31 iulie.

Textele Ordinului № RD-01-373 / 27.05.2021, Ordinului № RD-01-374 / 27.05.2021 și Ordinului № RD-01-375 / 27.05.2021 se găsesc în fișierele atașate”, se arată pe site-ul Ministerului Sănătății din Bulgaria.

Citește și:

Wave Resort Pomorie, exclusivist, luxos, dar accesibil. Se intră fără restricții de pe 27 mai în Bulgaria