--> -->

Leon Dănăilă: ”N-am vrut să fiu sclavul celor bogați și nici să se creadă că-i jefuiesc pe săraci”

Leon Dănăilă este unul dintre cei mai mari neurochirurgi din România, are zeci de ani de experiență, a făcut aproape 30.000 de operații și, cu toate acestea, spune că este cel mai sărac medic din lume.

”Nu mă mai numiți geniu”

În cei 85 de ani, Leon Dănăilă a trecut prin toate, a fost sărac, el spune chiar ”cerșetor”, a ajuns neurochirurg, academician și senator, iar în tot acest parcurs a fost animat de un singur sentiment, „dragostea față de oameni”.

”La mine, la Botoșani, am făcut o propunere unor ziare să nu mă mai numească geniu. Eu fac cu dedicare meseria mea, să tratez bolnavii, asta e singura mea bucurie, că avere n-am făcut niciodată.

Americanii m-au trecut printre cele 500 de genii ale secolului XXI”, a comentat Leon Dănăilă la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D.

Liberalul mulțumește PSD-ului

„Eu zic că după mărirea salariilor care s-a făcut de către PSD, trebuie s-o recunosc, fiindcă a venit o doamnă care a fost ministru – și-i mulțumim foarte mult – ea a mărit salariile medicilor.

Eu sunt PNL-ist, dar am spus și în Parlament că e meritul lor, nu poți eluda acest lucru. Oamenii nu pleacă în Occident doar din cauza salariilor, ci și fiindcă spitalele sunt subdezvoltate, cu aparatură învechită.

În Occident aparatura se schimbă o dată la 4 ani, la noi lucrezi cu un microscop 20 de ani. Și atitudinea șefilor, care au un comportament…”, a mai comentat Leon Dănăilă.

”E curios de ce nu s-au vaccinat doctorii”

Cifrele spun că 1 din 5 români a fost tentat să dea șpagă la doctor, considerând că astfel va fi tratat mai bine.

„Pacienții cred că se simt obligați să dea bani crezând că vor fi tratați mai bine. E condamnabil dacă tu condiționezi să faci ceva pentru un pacient! N-am avut astfel de colegi.

Eu am evitat toată viața. Nu vreau nici să fiu sclavul celor bogați, nici să se creadă că jefuiesc săracii. N-am nevoie.

E curios de ce nu s-au vaccinat medicii anti-Covid. Nu înțeleg de ce unii nu se vaccinează. E o metodă științifică, cel mai ușor e să previi boala”, a mai spus reputatul doctor.

Citește și

Florin Cîțu, după creșterea prețurilor la combustibil: ”Asta fac prețurile. Mai cresc, mai scad”