Leguma de evitat în ciorbă. Prin fierbere, te poate îmbolnăvi grav

Una din cele mai populare legume poate reprezenta un real pericol pentru sănătate. Gospodinele o folosesc inclusiv la ciorba cea de toate zilele. Fiartă, însă, te poate îmbolnăvi grav!

Aveți grijă la țelina, reîncălzită!

Deși are numeroase beneficii pentru organism, țelina, căci despre ea este vorba, poate deveni toxică atunci când este reîncălzită.

Țelina are un conținut ridicat de nitrați și – în momentul în care mâncarea este reîncălzită – respectiva cantitate de nitrați este eliberată.

Nitrații pot crește riscul dezvoltării unor boli grave, precum cancerul. Pe de altă parte, avertizează medicii, consumul țelinei reîncălzite poate duce la hipertensiune, intoxicație alimentară și disfuncții ale sistemului circulator.

La ce trebuie să fiți atenți

Țelina devine mai toxică și pe timpul verii, când sunt temperaturi foarte ridicate. Consumul în vară poate provoca alergii, din cauza unei substanțe numită bergapten, care duce la reacții anafilactice.

O grijă specială trebuie să aibă femeile însărcinate. Consumul de țelină în cantități mari nu este recomandat, deoarece reprezintă o sursă bogată de hormoni naturali, potrivit realitatea.net.

Citește și

Cristi Borcea, drastic: ”Le fac teste antidrog de trei ori pe an!”