Legenda despre ”Podul lui Dumnezeu”. Unde este în România

Un loc din România este considerat a fi unul în care au loc adevărate minuni. Drept urmare, a fost denumit ”Podul lui Dumnezeu” și a dat naștere unei legende. Aici se spune că ar fi avut loc o bătălie între diavol și Dumnezeu, biruitor ieșind acesta din urmă.

Locul în care se spune că au loc minuni. Unde mai există poduri naturale

În apropiere de ”Podul lui Dumnezeu” se află o biserică, în memoria Sfântului Nicodim, care i-ar ajuta pe cei care trec prin zonă.

De ce se spune că aici au loc minuni? În pofida numeroaselor incidente între autovehicule sau chiar și atunci când un biciclist a căzut de pe el, nu s-au produs victime.

”Podul lui Dumnezeu” se află în comuna Ponoarele, din județul Mehedinți. Este, mai exact, o stâncă masivă și a devenit al treilea pod din lume care s-a format pe cale naturală. De asemenea, este și al doilea pod ca mărime din Europa.

În Franța și în Statele Unite ale Americii mai există poduri naturale, dar nu sunt deschise traficului rutier așa cum se întâmplă cu cel din România. Stânca masivă arată precum o arcadă uriașă din piatră și nu a avut nevoie de reparații până acum.

O frumusețe nepereche

Peste arcadă trece drumul Baia de Aramă – Drobeta Turnu Severin. Măsoară 30 de metri lungime, 13 metri înălțime și alți 22 de metri în lățime.

Totodată, la deschidere s-au mai identificat alți 9 metri, iar oamenii de știință cred că a apărut ca urmare a răsturnării zidului superior al unei peșteri.

Potrivit legendelor, stânca a fost formată de Dumnezeu, pentru a-l ajuta pe Sfântul Nicodim să treacă spre Tismana, după ce a fost alungat de oameni, din comuna Ponoarele. O parte a legendei, de altfel, ar fi reală. În anul 1370, călugărul era în căutarea unei cascade ce i s-a arătat în vis, iar deasupra ei i s-ar fi indicat să ridice o mănăstire.

Sfântul Nicodim s-a oprit în drumul său în comuna Ponoarele, unde izvorăște acest pârâu. Într-o zi, însă, două familii bogate l-au alungat pe motiv că le-ar fi furat găinile din curte. Nicodim s-a îndreptat către Tismana, unde a ridicat lăcașul sfânt.

Înainte de a pleca din comuna Ponoarele ar fi blestemat apa de aici să nu aibă niciodată pești, să se zbuciume și să fie înghițită de pământ. În momentul de față nu se află nicio vietate subacvatică sub ea, pământul înghițind-o parcă într-o parte.

Și tot potrivit legendelor, lui Dumnezeu i s-ar fi făcut milă de oamenii care nu puteau traversa Valea Pragului și a decis să-l alunge pe diavolul care stătea în peștera de sub pod. Când acesta a fugit, tavanul locului ar fi căzut. Totodată, se mai spune și că la ieșire cel rău s-ar fi agățat cu ghearele de stâncile din Dealul Peșterii, iar o stâncă încă ar mai avea urmele.

Citește și

Noile ”săgeți” ale CFR-ului, trenurile electrice. Cât costă și care vor fi primele rute