--> -->

Lecție de viață de la Vali Vijelie: ”Nu tolerez să nu învețe, să nu meargă la muncă”. Are 30 de apartamente în București!

Vali Vijelie, 50 de ani, a fost invitatul ultimei emisiuni ”40 de întrebări cu Denise Rifai”. Pe numele din buletin Valentin Rusu, artistul are patru copii cu soția sa, Carmen, trei băieți, Nuțu, Rafael și Florin, plus o fată, Cati, feblețea lui. În emisiunea de la Kanal D solistul a ținut să detalieze câteva principii de viață pe care a încercat să le insufle celor din familia sa.

”Le spun în spirit de glumă: „Învățați, că uite dacă n-am învățat, ce-am ajuns”. Așa glumesc cu ei. Eu dacă nu muncesc, azi pot fi cine sunt, iar mâine nu. Scara ori o urci, ori o cobori. Trebuie să aibă și ei o meserie. Ei trebuie să învețe, când ajung la un om în casă să nu zică ăia: „Ești copilul lui Vali Vijelie, dar tu cu ce te ocupi?!”. Nu aș tolera să nu învețe, să nu meargă la muncă. Indiferent ce meserie ar avea, vreau să muncească. Indiferent cât ar câștiga, doi lei, zece lei, după, vin eu și te ajut!”, a povestit Vali Vijelie.

Florin, fiul său cel mare, a făcut și închisoare, acum este alături de soția sa în Marea Britanie, unde este macaragiu! „Regret că nu m-a ascultat. „Stai să înveți, hai să înveți meseria asta!”. Eu nu pot să stau cu copiii pe care-i am. Ne vedem la masă, discutăm, dar de educație se ocupă soția. Eu le întrețin confortul.

A mai greșit și Florin, dar l-am înțeles, o greșeală față de fratele lui, de Rafael. „Trec cu vederea, dar mergi la muncă și vezi-ți de treabă!”. Nu muncește în România, e în Anglia, cu soția lui. M-a întrebat dacă mai sunt supărat pe el, mi-a zis că e bine acolo, și-a luat un atestat să fie macaragiu. Eu i-am spus să învețe meseria de instalator. „Tati, sunt bine”, așa mi-a transmis”, a relatat artistul.

Vali Vijelie are 30 de apartamente în Capitală, dar spune că nu le știe numărul exact. ”Dacă-l ascultam pe tata, imediat după Revoluție, poate că aveam mai mult, dar nu puteam să gestioneze situația. Nu doar referitor la bani. Eu am văzut mulți alergând după bani. Știi ce le-aș face eu? Le-aș da cea mai frumoasă insulă, cea mai mare casă, cea mai frumoasă mașină, tot, dar i-aș lăsa singuri!

Ce bucurie e aia? Tata zicea într-una să cumpăr case, case, case. Cu puținul faci mult. Picătură cu picătură. Când e cana plină, dă pe afară. E bine așa, n-am regrete. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce mi-a dat.

Citește și

Simona Halep, de neoprit în Australia. Succes și calificare în sferturi la Gippsland