--> -->

Le e teamă și de Dinamo: ”Cu sabia”

Teoretic, lupta pentru evitarea celor două locuri de baraj s-a întețit după ultimele rezultate ale etapei dinaintea pauzei competiționale. Dinamo a remizat cu Sepsi, 0-0, Mioveni a învins pe Chindia, 1-0.

Echipa argeșeană este beneficiara rundei, mai ales că a ajuns la un singur punct de târgovișteni și s-a îndepărtat la 8 de ”câini”. În ceea ce-i privește pe roș-albi, chiar dacă par că s-au rupt de grupul formațiilor ce s-ar putea salva direct, nu e totul pierdut!

Cum stă situația

În acest moment, Dinamo este la 8 puncte de Mioveni, la 9 puncte de Chindia și la 11 puncte de FCU Craiova. Și mai sunt 7 etape de disputat în play-out. Are ”spatele” asigurat, Clinceni și Gaz Metan se vor duce în Liga 2.

Echipa lui Dusan Uhrin își joacă toate șansele în următoarele trei runde. Va întâlni Chindia, în deplasare, apoi pe FCU Craiova, acasă, și pe Mioveni, în deplasare. Dacă antrenorul ceh va revitaliza echipa și va obține 9 puncte, atunci orice ar putea deveni posibil. Fie să mai urce o treaptă, ceea ce i-ar permite să joace la baraj cu locul 4, fie să încerce o salvare directă!

Oricum, primul adversar, Chindia, tremură în acest moment! Situația s-a complicat pentru Târgoviște. Echipa lui Emil Săndoi părea, la un moment dat, scăpată de emoțiile retrogradării. Nu mai este cazul, după eșecul cu Mioveni.

”Dacă învingeam, eram salvați”

”În prima repriză am fost inexistenți pe teren, nu am jucat nimic. Ei s-au urcat pe noi, ne-au dat și gol, au prins încredere și au câștigat. La noi s-a schimbat jumătate de echipă, au plecat jucători de bază. Este normal că este o perioadă puțin mai grea, dar lume anu înțelege. Ăsta a fost un meci cât un campionat pentru noi, dacă învingeam, eram salvați. Acum suntem din nou în horă, în loc să stăm liniștiți.

Nu știu dacă au existat vreodată atâtea greșeli de arbitraj la adresa unei echipe, așa cum a fost în cazul Chindiei. Nu am văzut vreodată o echipă așa nedreptățită, nu se poate așa ceva. Și ăsta este un motiv pentru care suntem în această situație, a declarat Daniel Florea.

”Eroare de copii și juniori”

”Este frustrant, este un meci pe care nu aveam voie să îl pierdem. Atmosfera este groaznică, la fel ca rezultatul. Acum vom avea 7 finale, jucăm pentru salvare, suntem în horă. Mioveni este o echipă arțăgoasă, a luptat, noi probabil ne-am văzut câștigători.

Nu mă gândeam vreodată să pierdem acest meci. Poate acum ne vom mobiliza mai bine, vom trata altfel meciurile, deși vom juca cu sabia deasupra capului. Va fi presiune. De arbitraj nu am ce să zic în seara asta, dar în acest campionat am fost furați ca în codru”, a comentat și Andrei Pițian.

Greșeala lui Căbuz a dus la reușita Mioveniului, care s-a dovedit decisivă, la final. Antrenorul Chindiei este foarte supărat pe jucătorii săi.

”Am luat gol pe o greșeală impardonabilă, la faza respectivă i-am transmis portarului să joace într-o zonă, pentru că noi aveam un fundaș ieșit. El nu a ascultat, apoi s-a precipitat, cred că a uitat unde e poarta. A fost un gol care putea fi evitat, a fost o greșeală de copii și juniori. Astăzi nu a fost ziua noastră, nu am analizat bine fazele, mereu am ales soluțiile greșite.

Puteam să facem diferența, dar nu am fost inspirați în fașa porții, sunt nemulțumit de asta”, a comentat Emil Săndoi.

Citește și

Tribunal rus: Navalnîi, vinovat de fraudă!